Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

Aláírásgyűjtés indult a kőszegi gyorsforgalmi út megépítéséért

A kormány nemrég törölte a fejlesztések közül az utat, gyorsan reagáltak az érintettek.

"Épüljön meg a négysávos gyorsforgalmi út Kőszeg és Szombathely között! Veszélybe került a 30 éve megálmodott fejlesztés! Támogassuk, hogy fejlődjön a térség közlekedése! Csökkentsük a forgalom okozta problémákat Szombathelyen, Kőszegen, Lukácsházán, Gyöngyösfalun, Kőszegfalván!" - írja a petíció támogató nyilatkozatában az Összefogás Kőszegért Egyesület.

Mint nemrég írtuk A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is May 15. 07:00 , a kormány egy péntek éjszaka megjelent rendeletben véglegesen törölte a tavaly nyáron felfüggesztett állami fejlesztéseket.

Ezek között van a szombathelyi északkeleti elkerülő és a Szombathely-Kőszeg közötti gyorsforgalmi megépítése is.

A határhoz vezető új út már készen van
Forrás: nif.hu

A petíciót vasárnap indította az egyesület, eddig közel négyszázan írták alá. Az aláírásgyűjtésnek valóban van értelme, hiszen a rendelet szerint Lázár János építési és beruházási miniszternek joga van a listáról kihúzni egyes tervezett fejlesztéseket, így elérheti, hogy mégis megépüljön a gyorsforgalmi út és az ahhoz szorosan kapcsolódó szombathelyi északkeleti elkerülő út.

Ráadásul a térség országgyűlési képviselője, Ágh Péter éppen Lázár János államtitkára fél éve Államtitkár lett a szombathelyi Ágh Péter 2022. November 25. 13:30 , feladata a minisztérium társadalmi koordinációja. Ebben a beosztásban pedig biztosan erős a lobbiereje, remélhetőleg segíteni is akar a választókerületében élőknek.

A gyorsforgalmi út amúgy három szakaszból állna: maga az M87-es útnak az építése új nyomvonalon (16,3 kilométer), a Kőszeget elkerülő szakasz (5,2 kilométer) és a szombathelyi, északkeleti elkerülő út.

Ez lett volna a kőszegi gyorsforgalmi
NIF

A 87-es folytatása, a Kőszegtől az osztrák határig terjedő út már 2020-ban elkészült Elkészült a Kőszeg és Rőtfalva közti új út, lezárják a régi kőszegi határátkelőt 2020. November 26. 15:25 , a forgalom ezen az úton halad a határon keresztül. Már csak Szombathelyig kellene meghosszabbítani.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra