Eddig: 2 398 597 / 3 000 000 Ft, 108 támogató. Még3nap.
Légy része az igazságnak!

A kormány törölte a szombathelyi északkeleti elkerülő és a kőszegi gyorsforgalmi megépítését is

Lázár János viszont válogathat a most kidobott tervekből, amire rámutat, az elkészül.

Végleg törölte a kormány azokat az állami beruházásokat, fejlesztéseket, amelyeket tavaly nyáron állítottak le Visszavonták az M1-es autópálya bővítésére és az M76-os gyorsforgalmi építésére kiírt közbeszerzési pályázatokat 2022. July 09. 11:29 , a leállítást akkor még ideiglenesnek ígérve.

Ezek alapjában véve olyan fejlesztések, ahol aláírták a támogatási szerződéseket, az előkészítés lezajlott, de a tényleges fizikai munka nem kezdődött el.

Jó darabig nem lesz gyorsforgalmi Kőszeg felé

Az elhalasztott fejlesztések végleges törlése egy kormányrendeletben jelent meg péntek éjszaka, amit a hvg.hu vett észre .

A kormány ezzel több Vas megyei és nyugat-dunántúli fejlesztést is lehúzott a listáról. Nem épül meg a szombathelyi északkeleti elkerülő Egy darabig nem lesz északkeleti elkerülője Szombathelynek 2022. July 15. 07:21 például. Ami nem csak az autósoknak okoz gondot, de a szombathelyi ipartelepítést is hátráltatja, hiszen az új ipartelepek éppen azon a részen vannak, és azokat is be kellene kötni a forgalomba.

Ami a lakosságot érinti inkább, az, hogy az elkerülőhöz közvetlenül csatlakozó Szombathelyt és Kőszeget összekötő M87-es gyorsforgalmi út az északkeleti összekötővel egy projektben szerepel. Így most jó darabig nem lesz gyorsforgalmi út Szombathely és Kőszeg között.

Az M1-es felújítása is lefagyott

Fel akarták újítani Mészáros Lőrinc cége újítja fel a szombathelyi megyeházát 2022. February 14. 13:20 a szombathelyi megyeházát is. Sőt, a munkát Mészáros Lőrinc cége el is nyerte, a korábban bejelentett 2,23 milliárd forint helyett 3,1 milliárd forintért. De ezt is leállították Mészáros Lőrinc cége hárommiliárdért újítaná fel a szombathelyi megyeházát, de most ez is elmarad 2022. August 07. 07:09 , most pedig törölték.

Nem épül meg Győrben az új híd a Mosoni-Dunán, és nem indul el az M1-es 2x3 sávosra bővítése az M0-s és Bicske közti szakaszon. Nemrég írtuk Újabb két évet csúszik az M1-es autópálya 2x3 sávosra bővítése May 10. 11:29 , hogy a Bicskétől az osztrák határig tartó szakaszt az autópálya-koncesszió nyertesének kellene megépítenie, de azt is elhalasztották két évvel. Az M0-s és Bicske közti szakasz most leállított fejlesztése az állam feladata lett volna.

És a Magyar Falu programban lévő, kisebb, sokszámjegyű utak felújítását is törölték. Vas megyében a Rábahídvég-Kisunyom, Szentgotthárd-Kétvölgy és a Vönöck-Várkesző közti utak felújítása marad el.

Zalaegerszeget sem kötik össze az M7-essel

A Zalaegerszeget az M7-essel összekötő M76-os gyorsforgalmit sem fejezik be. A Fenékpuszta és Zalaegerszeg közti szakasz van hátra, 2020-ban átadták Ilyen a Balaton-Zalaegerszeg M76-os gyorsforgalmi út elsőként átadott szakasza 2020. October 23. 16:11 az M76-os első hat kilométerét Balatonszentgyörgy és az M7-es holládi csomópontja közt. Tavaly tavasszal elkészült Nyolc ember adta át az M76-os út új, három kilométeres szakaszát 2022. March 04. 12:59 a Balatonszentgyörgy és a Fenékpuszta közötti három kilométeres szakasz is, de egyelőre ennyi.

A leállított beruházások teljes listáját itt lehet megnézni .

Öntik a pénzt az energiaszektorba a rezsicsökkentés miatt

A péntek éjszakai kormányrendeletben nem indokolták a döntést, a tavaly nyári akkor még ideiglenesnek nevezett felfüggesztése után Csepreghy Nándor államtitkár egy konferencián azt mondta, a rezsicsökkentés fenntartása miatt kellett megtenni a lépést.

Amitől tavaly 2100 milliárd forint megtakarítást vártak, az idei évben ugyanis 2000 milliárd forintba kerül, hogy fenntartsák a rezsicsökkentést. 2022-ben ez az összeg 1000 milliárd volt, amivel az MVM Energetika Zrt.-t segítették ki.

Az MVM-nél amúgy komoly bajok lehetnek, nemrég leváltották Elküldték az MVM felsővezetését May 04. 17:56 a teljes vezetőséget, és pár nap alatt új menedzsmentet neveztek ki. A kormány pedig önti a pénzt az energiaszektorba, azon az áron is, hogy az országban szinte minden fejlesztés leáll.

Légy része az igazságnak! 2023. november 27-től december 11-ig tart támogatás-gyűjtő kampányunk. Ennek során 3 millió forintot szeretnénk összegyűjteni. Minden forint számít!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra