Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Pfizer-káosz: Kellett egy akció, különben nézők nélkül kellett volna megrendezni a szombati Fradi-meccset

Orbán megígérte a nyitást, el kellett érni a négymillió oltást, és ez volt a legjobb ötletük.

Nem lehet másra gondolni, csak arra, hogy mindenképpen el kellett érni pénteken a négymilliós határt, mert Orbán Viktor reggel a Kossuth rádióban bejelentette, hogy szombaton újabb nyitás jön. Orbán Viktor: Szombattól jön az újabb nyitás, százezer oltás hiányzik a négymillióhoz April 30. 08:20 És olyan nincs, hogy neki ne legyen igaza.

Ma reggel ehhez még százezer oltás kellett, és a kínai vakcinára alapozott oltási terv akadozni kezdett. Egyre kevesebben vannak ugyanis, akik regisztráltak az oltásra, és eddig is a kínai vakcinát utasították vissza a legtöbben. Ami nem véletlen, hiszen mérések szerint a kínainak a legalacsonyabb a hatékonysága, és a Sinopharmra kinyitott online időpontfoglalás sem ment fényesen.

Péntek délelőtti sor a szombathelyi kórháznál.
Mészáros D. Zsolt

Ezért gyorsan meghirdették százezer Pfizer-vakcinára is az időpontfoglalást, aminek következtében percek alatt lebénult a regisztrációs oldal. Igaz, hogy az Operatív Törzs terheléses támadásról beszélt, arról, hogy „kívülről” tették használhatatlanná az oldalt, de tudjuk, hogy minden hibáért valaki más a felelős.

Így az emberek elindultak az oltópontokra, ahol aztán gyorsan kialakult a káosz. Hatalmas sor vár a rendkívüli Pfizer-oltásra Szombathelyen a kórháznál és a MÁV-rendelőnél April 30. 12:25 A szombathelyi kórháznál egy egész lakótömböt ölelt körül a sor, a MÁV-rendelőnél viszont tényleg egymás-hegyén hátán voltak az emberek, ahogyan az ország kevésbé szerencsés oltópontjain is.

Azt, hogy a Pfizer-vakcina volt a hívószó, jól mutatja, hogy Budapesten az egyik kórháznál már délben elfogyott a kiszállított Pfizer, és miután a személyzet közölte, hogy innentől kezdve csak Sinopharm és AsztraZeneca van, percek alatt feloszlott a sor, Budapesten már ki is fogyott a Pfizer, eltűntek a sorok April 30. 13:38 szinte senki sem maradt, aki ezt a két oltóanyagot elfogadta volna.

Sorok a MÁV-rendelőnél.
Mészáros D. Zsolt

De miért kellett mindenképpen elérni pénteken a négymilliós határt? Egyrészt azért, mert Orbán bejelentette, hogy meglesz, és akkor így is kell lennie. De van más is.

Szombaton játssza a Groupama Arénában az idény utolsó hazai meccsét a Fradi. Már napok óta árusítják a jegyeket, a nézőket ingyen sörrel csalogatják, és biztosak lehetünk abban, hogy Orbán is ott lesz.

És ha véletlenül nincs meg a négymillió beoltott pénteken, akkor nem léphetnek hatályba az újabb nyitásról szóló intézkedések, és az FTC is kénytelen lenne zárt kapuk mögött, nézők nélkül játszani.

Ehelyett inkább vállalták a Pfeizer-akciót, a tumultust, ami a fertőzések melegágya, az egészségügyi dolgozók súlyos leterhelését, azt is, hogy adott esetben rajtuk csapódik le a csalódott emberek indulata.

Látszik, hogy milyen sziklaszilárd a kormány oltási terve, és az is, hogy mi van a fontossági sorrend elején.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra