Eddig: 423 520 / 3 000 000 Ft, 30 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Pillantás egy szombathelyi háztetőről – A belváros, ahogy talán még soha nem látta

Sem a Parlamentet, sem az Eiffel-tornyot nem láttuk, de azért rácsodálkoztunk a látványra.

„A tetőn futkosó”. Annak idején gyerekként így hívtuk magunk között a San Francisco utcáin című bűnügyi sorozatot. Merthogy Mike Stone hadnagy (Karl Malden) és Steve Keller nyomozó (Michael Douglas) előszeretettel kergette a rossz fiúkat a város házainak tetején.

A Bejczy utcai tetőn
Már a házető is megmozgatta a fantáziánkat
Mészáros D. Zsolt

Így utólag visszagondolva, kiváló helyszín lett volna a forgatásra a szombathelyi Bejczy utcai lakótömb teteje. Egyrészt azért, mert a hetvenes években pont akkor készült el, amikor a népszerű sorozatot forgatták, másrészt isteni akciójeleneteket tudnánk elképzelni a vaslétrás kapaszkodókra, a szintbeli eltolódásokra, a kéményekkel, szellőzőkkel tarkított hatalmas vízszintes felületekre.

A Bejczy utcai tetőn
A Fő tér a magasból - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Csak hát a hetvenes években még vasfüggöny volt, Amerika meg amúgy is messze van.

A Bejczy utcai tetőn
A víztorony és az egykori Isis szálló lépcsőjének szép harmóniája - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Mi viszont most fényképezőgéppel felmentünk a belvárosi tömbház tetejére. Filmet nem forgattunk ugyan, viszont rácsodálkoztunk a látványra.

A Bejczy utcai tetőn
A Thököly utca - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Drámai dolgoknak persze híján van Szombathely, így nem láttunk Parlamentet, Duna-hidakat vagy Eiffel-tornyot, láttunk viszont sok háztetőt, a Fő teret, a városházát, a Thököly utcát és az egész belvárost olyan perspektívából, amiből még soha.

A Bejczy utcai tetőn
Háztetők a háztetőről - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A képekre kattintva galéria nyílik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek

Tovább az oldalra