Pillantás egy szombathelyi háztetőről – A belváros, ahogy talán még soha nem látta

Sem a Parlamentet, sem az Eiffel-tornyot nem láttuk, de azért rácsodálkoztunk a látványra.

„A tetőn futkosó”. Annak idején gyerekként így hívtuk magunk között a San Francisco utcáin című bűnügyi sorozatot. Merthogy Mike Stone hadnagy (Karl Malden) és Steve Keller nyomozó (Michael Douglas) előszeretettel kergette a rossz fiúkat a város házainak tetején.

A Bejczy utcai tetőn
Már a házető is megmozgatta a fantáziánkat
Mészáros D. Zsolt

Így utólag visszagondolva, kiváló helyszín lett volna a forgatásra a szombathelyi Bejczy utcai lakótömb teteje. Egyrészt azért, mert a hetvenes években pont akkor készült el, amikor a népszerű sorozatot forgatták, másrészt isteni akciójeleneteket tudnánk elképzelni a vaslétrás kapaszkodókra, a szintbeli eltolódásokra, a kéményekkel, szellőzőkkel tarkított hatalmas vízszintes felületekre.

A Bejczy utcai tetőn
A Fő tér a magasból - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Csak hát a hetvenes években még vasfüggöny volt, Amerika meg amúgy is messze van.

A Bejczy utcai tetőn
A víztorony és az egykori Isis szálló lépcsőjének szép harmóniája - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Mi viszont most fényképezőgéppel felmentünk a belvárosi tömbház tetejére. Filmet nem forgattunk ugyan, viszont rácsodálkoztunk a látványra.

A Bejczy utcai tetőn
A Thököly utca - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

Drámai dolgoknak persze híján van Szombathely, így nem láttunk Parlamentet, Duna-hidakat vagy Eiffel-tornyot, láttunk viszont sok háztetőt, a Fő teret, a városházát, a Thököly utcát és az egész belvárost olyan perspektívából, amiből még soha.

A Bejczy utcai tetőn
Háztetők a háztetőről - Kattintson a képre a galériához!
Mészáros D. Zsolt

A képekre kattintva galéria nyílik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek