„Már novemberben eredményt hirdettek, a nyertes a szombathelyi Daniel’s Kitchent is üzemeltető Daniel és Társai Gastro 2020 lett”
- mondta lapunk megkeresésére Szabó Tibor, a Weöres Sándor Színház igazgatója, amikor azt kérdeztük, hogy rendeződött-e a színház büféjének az ügye.
Látszólag jelentéktelen kérdésről van szó, de – ahogy arról egy korábbi írásunkban „Ha lenne egy szombathelyi Elon Musk, aki megvenné nekünk a Savaria Szállót, könnyebb lenne működtetni a büfénket is” 2023. September 27. 16:36 az igazgató is beszélt – a büfé körüli problémák nemcsak a nézők, de színészek hangulatára is rányomták a bélyegüket.
A színházi büfét és éttermet 2010 óta üzemeltető Thea Club Kft. tavaly augusztusban mondta fel a szerződést, arra hivatkozva, hogy jelenlegi piaci környezetben (energiaárak, munkaerőköltségek stb.) nem tudja azt rentábilisan üzemeltetni.
Bár ősszel még működött a büfé, egy külső vállalkozás működtette átmenetileg, és csak az előadások közönségét szolgálta ki, ami nagyon messze volt az ideálistól.
A színház vezetősége több szakemberrel is konzultált, így állították össze a pályázat kiírásához a javaslatokat és az ideális havi bérleti díjat, ami minimum 250 ezer forint/hó volt.
A szombathelyi színházban korábban melegkonyha is volt, de ez már nem kerül vissza, merthogy az elképzelések szerint a konyha helyén 3-4 vendégszobát alakítanak ki vendégművészek (színészek, rendezők stb.) számára.
„Emellett is sok mindent át kell alakítanunk. A régi üzemeltető elvitte a dolgait, például most terveztetjük az új bárpultot és kell majd új bútorzat is” – mondja Szabó Tibor.
Az új bérlő délelőttönként, azaz a próbák alatt is nyitva tart, ami jelentős változás a korábbi állapotokhoz képest.
„Jó szándékú az üzemeltető, értjük egymást és vannak közös terveink” – közölte az igazgató. Mint megtudtuk, közös koncertekben, író-olvasó találkozókban, kulturális és gasztro programokban gondolkodnak.