Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hétfőn kiderül, hogy Czeglédy Csaba képviselő maradhat-e Szombathelyen

A polgármester összehívta a rendkívüli közgyűlést, amire ki szeretne jönni Czeglédy az előzetesből.

Június 11-én, hétfő délelőtt fél 10-re Puskás Tivadar összehívta a rendkívüli közgyűlést, a meghívót levélben kaptuk meg.

Most csak a büntetés-végrehajtáson és az ügyészségen múlik, hogy az előzetesben lévő Czeglédy Csaba megtarthatja-e képviselői mandátumát. Ugyanis, ha Czeglédy június 15-ig nem vesz részt közgyűlésen, elveszíti egyéni képviselői megbízatását Június 15-én szűnik meg Czeglédy Csaba szombathelyi képviselői mandátuma 2018. April 23. 19:52 , és választókerületében időközi választást kell kiírni. Ha viszont erre az időre az ügyészség kiengedi és megjelenik a közgyűlésen, akkor újabb egy évre biztosított a mandátum, és a jövő őszi önkormányzati választásokig biztosan nem lesz időközi a választókerületében.

Puskás Tivadar végül engedett a baloldal nyomásának
Vágvölgyi Bálint

A rendkívüli közgyűlés összehívását a baloldali (Éljen Szombathely!-MSZP-DK-Együtt) frakció kezdeményezte A szombathelyi MSZP tiltakozik a közgyűlés elhalasztása miatt és rendkívüli ülést akar 2018. June 04. 10:55 június 1-én, miután Puskás Tivadar polgármester elhalasztotta a június 7-re már áprilisban bejelentett közgyűlést A szombathelyi MSZP tiltakozik a közgyűlés elhalasztása miatt és rendkívüli ülést akar 2018. June 04. 10:55 .

A döntés ellen a baloldal többször is tiltakozott, a közgyűlés eredetileg tervezett időpontjában, csütörtök reggel 9 órakor sajtótájékoztatót is tartottak Nemény András: "A szombathelyi városvezetésnél megszűnt a munka és a böcsület" 2018. June 07. 12:41 a helyszínen, a városháza nagyterme előtt.

Ha Czeglédy Csaba ott lesz az ülésen, újabb egy évre megtarthatja képviselői mandátumát
Vágvölgyi Bálint

Információink szerint az ügyészség pozitívan állt hozzá Czeglédy Csaba részt akart venni a csütörtöki szombathelyi közgyűlésen, erre gyorsan elhalasztották az ülést 2018. June 03. 16:57 Czeglédy Csaba kéréséhez, hogy részt akar venni a közgyűlésen. Levélben kérték is a városvezetést, hogy amint kitűzik a legközelebbi ülés időpontját, értesítsék őket. Most az a kérdés, hogy a hétvége elég lesz-e ahhoz, hogy Czeglédy Csabát kiengedjék az előzetesből a rendkívüli közgyűlés idejére.

A rendkívüli közgyűlésre szóló meghívón egyébként a baloldal által kezdeményezett Nemény András: Két év alatt 120 millióval lett drágább a szombathelyi közétkeztetés 2018. May 30. 18:54 két napirendi pont szerepel. A Vízmű SC működésének biztosítása, valamint a fűnyírás helyzete, a játszóterek és közparkok állapota.

Valószínű, hogy ezeket az ügyeket nem fogják megtárgyalni, a tapasztalatok szerint Fidesz-frakció nem megy el olyan közgyűlésre, amit az ellenzék kezdeményez. De ha a polgármesteren és a baloldali frakción kívül ott lesz Molnár Miklós alpolgármester (Pro Savaria) és Balassa Péter képviselő (Jobbik), akkor az ülés határozatképes lesz.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra