Rendkívüli oltási hét lesz november végén Magyarországon

Gyakorlatilag bárki mehet majd oltásért a kórházakba, regisztráció nélkül is.

A kormány 2021. november 22-28. között oltási akcióhetet indít a kórházi oltópontokon – közölte a koronavírus-járvány hivatalos tájékoztató oldala.

Az akcióhéten a kórházak megemelt oltási kapacitással és időpontfoglalás nélkül is várják a még oltatlanokat. Azok is mehetnek az oltópontokra, akik még egyáltalán nem regisztráltak. Várják majd azokat is, akik a második vagy harmadik oltást akarják felvenni, nekik viszont javasolják, hogy foglaljanak időpontot.

A kórházak megemelt kapacitással készülnek az Oltási akcióhétre, a kórházi oltópontokon ötféle vakcina áll rendelkezésre: Pfizer, Moderna, AstraZeneca, Janssen és Sinopharm.

Miután a kormány lehetővé tette, hogy a munkaadók kötelezhetik az oltásra a munkavállalóikat, az oltási akcióhéten a nagyobb létszámú munkáltatók a megyei oltási munkacsoportokon keresztül oltóanyagot is kérhetnek a munkahelyi oltások megszervezéséhez. Az üzemorvosoknak tehát rendelkezésükre bocsájtják az igényelt mennyiségű oltóanyagot.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19