Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A rendőrök titokzatos vonzódása a rokkantparkolókhoz

A szombathelyi rendőrök után néhány hónappal a belügyminiszter szolgálati autóját fotózták le rokkantaknak járó parkolóhelyen. Miért ez a titokzatos vonzódás?

Tavaly, Szilveszter előtt egy nappal kapta le az egyik szombathelyi rendőrautót egy férfi, amint éppen a rokkantaknak elkülönített parkolóhelyen áll, a fotót Szombathelyi rendőrautó a tilosban 2011. December 30. 15:08 fel is rakta a Facebookra. Most Pintér Sándor szolgálati autóját fotózta le egy országgyűlési képviselő. A megkülönböztető jelzésekkel ellátott, de azokat nem használó kocsi a Képviselői Irodaház előtt parkolt.

Két ember, két eset

A két eset hasonló, a reagálások azonban eltérnek egymástól. A Vas megyei Rendőr-főkapitányság közleményben tudatta Mozgáskorlátozott parkoló-ügy: a rendőrség szerint nem történt szabálytalanság 2012. January 18. 13:37 , hogy vizsgálatot indítottak, és kiderítették, hogy a rendőrök nem követtek el szabálytalanságot, és azt is kijelentették, puszta véletlen, hogy a fotót készítő férfi autójának forgalmi engedélyét néhány nappal később a rendőrök elvették Bosszú a rendőröktől? – Ugrott a fotós forgalmija 2012. January 03. 10:31 .

Az ominózus szombathelyi fotó
Facebook

Pintér Sándor elismerte a szabálysértést, saját magát mentve azt mondta, a sofőr őt kitette az irodaház előtt, ezek után keresett parkolóhelyet. Megígérte, hogy a sofőrt felelősségre vonja, és levonja a konzekvenciákat is. Nem csak ez a két eset történt egyébként, első cikkünkben több példát is említettünk, ezeket meg lehet nézni itt , aztán itt , és itt is .

Úgy tűnik, a hivatal vonzódik a rokkantparkolókhoz. Valamennyire érthető is, hiszen ezek általában a legzsúfoltabb helyeken is üresek, és közel vannak a célpontokhoz. Kérdés viszont, hogy milyen megfontolás vezeti őket.

A kivételezettek kasztja?

Ha csak az adódó lehetőséget használják ki, akkor sem szép dolog, mondjuk, azt megnéznénk, hogy egy rendőrkocsi átadja a helyét egy érkező rokkant autójának. De ha a meglévő hatalmi helyzetükkel élnek vissza, az súlyosabb. Mert akkor úgy vélik, ők az egyenlők között is egyenlőbbek, mint Orwell Állatfarmjában a disznók.

Pintér Sándor és a szolgálati autó (Fotó: nol.hu)
nol.hu

És rájuk nem vonatkoznak a szabályok, mér csak azért sem, mert éppen ők lennének kötelesek azokat betartatni. Úgy tűnik, a szabályok betartatása – kisebb nagyobb zökkenőkkel – megy is nekik, a szabályok betartása már kevésbé. Pedig a példamutatásban is élen kellene járniuk, főleg most, hogy nagyon drasztikusan szigorították a büntető törvénykönyvet, és megemelték a bírságok és büntetések összegét. Mert úgy tűnhet, ők a kivételezettek kasztjába tartoznak.

(Meg kell jegyeznünk, minden tiszteletünk a becsületesen, tisztességesen és szorgalmasan dolgozó rendőröknek. Nem róluk szól a cikk, hanem azokról, akikre nem alkalmazhatóak az előző mondatban említett jelzők.)

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Kapcsolódó cikkeink

Mozgáskorlátozott parkoló-ügy: a rendőrség szerint nem történt szabálytalanság

Azt írják, nem szegték meg a KRESZ-t, és a Trabantossal szemben is szakszerűen jártak el.

Bosszú a rendőröktől? – Ugrott a fotós forgalmija

A múlt héten tettünk közzé a Facebookról levadászott képet, amelyen egy rendőrautó egy szombathelyi rokkant parkolóban várakozik. A fotó készítőjére ma lecsaptak a rendőrök.

Szombathelyi rendőrautó a tilosban

A Borostyánkő áruházzal szemben foghíjas volt a parkoló, a hatósági jármű mégis a mozgáskorlátozott helyet választotta.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra