Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Romániában pénzt kap az a háziorvos, aki oltásra veszi rá betegeit

Sürgősségi kormányrendeletet jelentettek be keleti szomszédunknál.

A rendelet szerint azok az orvosok, akik a következő hónapokban a lakosság koronavírus elleni oltásán fognak dolgozni túlórában, minden pluszban ledolgozott óráért bruttó 90 lejt fognak kapni (1 lej 74 forint), az asszisztensek bruttó 45 lejt, a nyilvántartást vezetők bruttó 20 lejt kapnak majd minden túlóráért.

Ez egészségügyi miniszter ugyanakkor arról is tájékoztatott, úgy tervezik, hogy a háziorvosokon keresztül tájékoztatják a lakosságot az oltásról. A miniszter szerint ideális esetben az emberek a hozzájuk legközelebb álló orvostól, a családorvostól informálódnak az oltással kapcsolatban, és nem a politikusoktól a tévében.

Ezért a következő időszakban a háziorvosokra támaszkodnak az emberek tájékoztatásában, és pénzzel ösztönzik őket, hogy győzzék meg az időseket és krónikus betegeket az oltás szükségességéről, és regisztrálják őket az oltásra várók rendszerébe. A miniszter elmondása szerint ezt a munkát külön meg fogják téríteni a háziorvosoknak, akik

• minimum 30 lejt fognak kapni minden páciensük után, akit felírnak a beoltandók várólistájára, majd utólag is figyelik a beoltott állapotát.

• Ez az összeg 50 lejre nőhet, ha az illető családorvos oltásra alkalmas pácienseinek több mint fele jelentkezik oltásra, és

• 60 lejre, ha ez az arány a 60 százalékot is meghaladja.

Voiculescu azt is elmondta, hogy a hajléktalanok és fogyatékkal élők is bekerülnek az oltási kampány második szakaszába. - írja az infostart.hu .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra