Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Rövidül a karantén ideje hétfőtől

A karantén alóli mentesítés szabályai viszont nem változnak.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Az utazási korlátozásokról szóló kormányrendelet módosítása pénteken jelent meg, melynek értelmében a fertőzés szempontjából kockázatos területnek minősített országokból Magyarországra belépő magyar állampolgárok, mind a külföldi állampolgárok esetében a házi, illetve a járványügyi hatóság által kijelölt karantén időtartama az eddigi 14 napról 10 napra csökken szeptember 21-től, ha a fertőzés gyanúja nem merül fel náluk.

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

A karantén alóli mentesítés szabályai viszont nem változnak. Az Európai Unió tagországainak egészségügyi miniszterei egyébként szeptember 4-i tanácskozásukon állapodtak meg abban, hogy a fertőzés fokozott kockázatával sújtott régiókból és országokból hazatérőkre általánosan alkalmazott 14 napos karanténkötelezettséget 10 napra célszerű csökkenteni. Ezt pedig már több EU-tagállam is alkalmazza. - írja a napi.hu .

A Turizmus.com viszont emlékeztet, hogy a német Robert Koch közegészségügyi intézet akkori számításai szerint a kockázatos területekről tünetmentesen hazatérőkre vonatkozó 14 napos karanténkötelezettség esetén a járványvédelmi rendszer száz fertőzött közül kettőt nem szűr ki, míg 10 napos karantén esetén négyet.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés