Rusvai szerint itt az ideje az ötödik koronavírus-oltásnak

Azért lenne fontos, mert az új variáns ellen már nem védenek jól a korábban kifejlesztett vakcinák.

„Feltétlenül meg kell teremteni a lehetőségét az ötödik oltás beadásának is, hogy azok az emberek, akik rizikócsoportba tartoznak és elég felelősségteljes magatartást tanúsítottak, tehát már négy oltást kaptak, ők most ősszel megkaphassák az ötödiket, nagyon fontos lenne ezt minél hamarabb elérni” – mondta az ATV Híradónak Rusvai Miklós.

Jelenleg ugyanis nem oltathatják magukat azok, akik már négy oltást kaptak. A virológus pedig úgy gondolja, hogy a döntéshozóknak mielőbb lépniük kell ez ügyben, így ahol csak teheti, szóvá is teszi mindezt.

Rusvai azt mondja, ez azért lenne fontos, mert az új variáns ellen már nem védenek jól a korábban kifejlesztett vakcinák. Viszont a Modernának és a Pfizernek is engedélyeztetés alatt áll már az omikron-specifikus vakcinája, melyeket remélhetőleg szeptemberre engedélyeznek is.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19