Rusvai Miklóst halállistára tették, Boldogkői Zsoltot leköpték: fenyegetik a virológusokat az oltásellenesek

Rusvainak már rendőri védelmet ajánlottak a fenyegetések miatt.

Nyílt kivégzéssel is fenyegették a kommentelők Boldogkői Zsolt virológust, sőt, az édesanyjának is írtak fenyegető tartalmú leveleket – derül ki a Fókusz riportjából . Mindez azért, mert a koronavírus-járvány kezdete óta gyakran szólal meg a médiában, ami sokaknak nem tetszik. Olyan is előfordult, hogy odamentek hozzá ismeretlenek, és kérdőre vonták, sőt le is köpték. Ennek ellenére nem fontolgat jogi lépéseket.

Rusvai Miklós virológus pedig azon lepődött meg, hogy megkeresték a főügyészségről azzal, hogy felkerült egy csoport 33 fős halállistájára. Ezért rendőri védelmet is ajánlottak neki, de ezt nem vette igénybe. Úgy véli, hogy a fenyegetéseket közszereplőként egy bizonyos szintig el kell viselnie.

Mint mondta, kapott már e-mailt olyan oltásellenes csoporttól, mely Covid-bíróságok felállításával fenyegetőzött, ahol a nürnbergi perben elítélt náci háborús bűnösökhöz hasonlóan fogják őt is elítélni covid-bűnözőként.

Bokor Tamás, a Budapesti Corvinus Egyetem docense szerint az oltásellenesek fellépése mögött az állhat, hogy az emberi agy igényli az egyszerű válaszokat és az ok-okozati összefüggések átláthatóságát. A tudomány azonban ennél sokkal bonyolultabban működik, amit sokan nem képesek sem felfogni, sem elfogadni.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19