Rusvai szerint nem kizárt, hogy még a tavasszal egy újabb járványhullám alakul ki a háború miatt

Egyébként őszre várja egy újabb koronavírus-hullám megjelenését a virológus.

A koronavírus járvány ötödik hulláma leszálló ágban van Magyarországon, mivel valamennyi járványtani paraméter csökkenő tendenciát mutat, de a járvány megszűnni vélhetőleg csak nyáron fog - mondta Rusvai Miklós egyetemi tanár, víruskutató az Infostartnak , aki szerint biztos, hogy lesz újabb hulláma a koronavírus-járványnak, de ez véleménye szerint ősszel következik majd be, amikorra a koronavírus egyszerű náthává szelídül.

Azt is hozzátette ugyanakkor, hogy az ukrajnai háború és a menekültek tömeges érkezése – az elhelyezési körülményeik, a stressz, a nélkülözés – hozzájárulhat ahhoz, hogy már tavasszal egy újabb járványhullám alakul ki. Reményei szerint ez azonban nem következik be.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19