BRÉKING! Az osztrákok megépítik a 8-as út folytatását az A2-es autópályáig

Így valószínűleg megnő a kamionforgalom a 8-as főúton, de a magyar oldalon 2020-ig nem tervezik annak fejlesztését.

Az osztrák közlekedési minisztérium jóváhagyta az S7-es gyorsforgalmi út megépítését - írja a meinbezirk.at. Ez az út az osztrák A2-es autópálya rudersdorfi leágazójától indul, 14,8 km hosszú, és Fürstendeld mellett elhaladva Heiligenkreuzig tart. A lap szerint rövidesen indul az útépítés, amit gazdaságfejlesztési célokkal indokolnak.

Az S7-es gyorsforgalmi út így közelebb hozza Grazot, a grazi repülőteret és Stájerországot a burgenlandi ipari parkhoz, és a rábafüzesi határátkelőhöz, ahol a 8-as főúthoz csatlakozik majd.

Az S7-es gyorsforgalmi térképe
Forrás: meinbezirk.at

A magyar oldalon a 8-as főút fejlesztésére és négysávosítására már készültek tervek, arról is szó volt Újabb négysávos szakaszok a 86-oson és a 8-ason 2013. December 11. 12:00 , hogy 2014-15-ben elindul a munka, de a legújabb hírek szerint 2020 előtt nem indul el a főút felújítása Vas megyében nem épül út 2020-ig 2015. January 26. 12:12 és fejlesztése.

Az S7-es gyorsforgalmi megépítése azonban megnövelheti a teherszállítást, vagyis a kamionforgalmat ebben az irányban, hiszen ez az útvonal Stájerország, Ausztria nyugati területei, sőt, Olaszország felől is rövidebb lesz Nyugat-Magyarország irányába, mint az M1-es autópálya felé vezető út.

Tehát a 8-as főút mellett élőknek nagyobb kamionforgalomra kell majd számítaniuk, és az S7-es fejlesztése előbbre hozza majd a 8-as főút felújítását is.

Címlapképünk csak illusztráció.

V. Németh Zsolt: Az osztrák döntés növelheti az esélyeinket

A földművelésügyi minisztérium államtitkára egyúttal Vas megye 3. választókerületének országgyűlési képviselője, ezen a választókerületen halad keresztül a 8-as főút Vas megyei szakasza. Megkérdeztük, milyen lehetőségeket lát az osztrák döntés után:

"Mind az Opel, mind a térség országgyűlési képviselői és polgármesterei amellett állunk ki, hogy 2x2 sávosra tervezzék a 8-as főutat, a forgalmi adatok alapján a szakemberek 2x1 sávos utat javasolnak. Még nem kaptam választ, de több miniszterhez is fordultam a közelmúltban, a 2x2 sávos megoldást szorgalmazva.

Úgy vélem, hogy egy ilyen osztrák szándék növeli az esélyeinket. Vannak azért gondok, jó néhány falunál hiányoznak a rendezést tervek, amit meg kellene csináltatniuk, de nincs rá pénzük. Mindenképpen meg kell találni a megoldást - mondta.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Vas megyében nem épül út 2020-ig

Nyilvánosságra hozták a kormány által kiemeltnek minősített útépítések listáját. Persze, ami most épül, azt befejezik.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Aktuál