Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sok magyar jelentkezett Ausztriában oltásra

Sőt, van, aki itthon is, kint is regisztrált.

A legtöbb ingázónak ausztriai betegbiztosítása van, de itthon is rendelkeznek TAJ-számmal, így megtehetik, hogy itthon és kint is regisztrálnak oltásra. Úgy gondolkodnak, hogy ahol gyorsabban hozzájutnak a vakcinához, vagy a számukra kedvezőbb oltóanyagot kínálják fel számukra, azt választják majd. - írja az enyugat.hu.

Burgenlandban eddig több mint 136 ezren jelentkeztek az új koronavírus elleni védőoltásra. Ők e-mailben kapják majd meg az úgynevezett behívót.

Aki megkapta a meghívóját, annak 24 órája van arra, hogy megerősítse oltási szándékát, így válik véglegessé a jelentkezése. A meghívó birtokában egy internetes oldalon kiválaszthatják, melyik oltóponton és mikor szeretnénk megkapni a koronavírus elleni vakcinát.

Ha már megvan az időpont és vissza is igazolták a regisztrációt, akkor már csak össze kell készíteni az oltáshoz szükséges iratokat. Szükség lesz valamelyik hivatalos és arcképes igazolványra, az E-Cardra, az oltási bizonyítványra - amennyiben van ilyen -, a kitöltött oltási kérdőívre és az aláírt beleegyező nyilatkozatra.

A kérdőív a korábbi és jelenlegi betegségekkel, az allergiákkal, a rendszeresen szedett gyógyszerekkel, illetve a közelmúltbéli oltásokkal és műtétekkel kapcsolatos kérdéseket tartalmaz - hasonlóan az itthoni űrlaphoz. A válaszok fontosak az oltószemélyzet számára.

Az oltási kérdőívet és a nyilatkozatot a regisztráció véglegesítésekor lehet letölteni az internetről. Aki aláírja, egyben hozzájárulását is adja, elfogadja a felkínált vakcinát. Ugyanúgy, ahogy Magyarországon is, az űrlap kitöltésével meggyorsítják és megkönnyítik az oltócentrumok munkáját.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra