Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sokan covidosan mentek érettségizni, volt, aki ott kapta el

Sok diák inkább tesztelni sem ment el, nehogy egy évet kelljen halasztaniuk.

„Sokan úgy voltak vele, hogy inkább akkor covidosan is bemennek, amire nagyon sok példa volt. Hiszen a barátnőm, aki elkapta a covidot, az érettségik előtt három hétig direkt nem ment sehova, viszont a középszintű érettségiről már a coviddal távozott, tehát valószínűleg valaki behozta az iskolába a vírust” – nyilatkozta az ATV Híradójának egy érettségiző diák.

A covidosan síró gyermeket egy anyának hallania kéne – mondta Becker Anna. Anna annak a végzős lánynak az édesanyja, aki négy középszintű érettségi után két emelt szintű vizsgáját koronavírus fertőzés miatt már nem tudta letenni. Ezzel az érvényes érettségitől, és az egyetemi felvételitől is elesett.

A lány barátnője már petíciót is indított, hogy a karanténba került érettségizők pótnapon vizsgázhassanak. Az eset nem egyedi, sok diák inkább tesztelni sem ment el, nehogy egy évet kelljen halasztaniuk.

„Sokan úgy voltak vele, hogy inkább akkor covidosan is bemennek, amire nagyon sok példa volt. Hiszen a barátnőm, aki elkapta a covidot, az érettségik előtt három hétig direkt nem ment sehova, viszont a középszintű érettségiről már a coviddal távozott, tehát valószínűleg valaki behozta az iskolában a vírust ” –nyilatkozta a híradónak egy érettségiző diák.

Az ADOM Diákmozgalom már januárban felhívta erre a problémára a figyelmet. „Csak azért, mert megbetegedtek koronavírusban és becsületesen otthon maradtak, igyekeztek senkit sem megfertőződni, emiatt részesültek diszkriminációban? Konkrétan lemaradtak a saját érettségijükről. Mi ezt egy felháborító dolognak tartjuk!” – jelentette ki Schermann Fruzsina, az Adom diákmozgalom szóvivője.

Korábban Maruzsa Zoltán is azt mondta: azoknak, akik elkapják a vírust, októberben lesz pótérettségi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra