Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Sokan nem tudják, hogy az autistáknak nem kötelező maszkot hordani

A fogyatékkal élőknek nem kötelező a maszkot viselni, de nem lett sokkal könnyebb a helyzetük.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Többen is arra panaszkodnak, hogy a buszokon, vagy éppen a boltokban is rájuk szólnak, és próbálják rábeszélni a szülőket, hogy mindenáron tegyék fel a maszkot autista gyermekükre. Sokan nem is hallottak arról, hogy az autisták esetében nem kötelező a maszk viselése. A fogyatékkal élőket nevelő családokban azt mondják, hogy nekik mindent másképp kell szervezni, mint azoknak, akik nem találkoznak ilyen problémával. - írja az atv.hu .

Ráadásul sokan még mindig nem tudják, hogy az autistáknak már nem kötelező maszkot hordaniuk. Ezért gyakran rájuk szólnak a buszon vagy éppen a boltban. "Nem az a cél, hogy – és nem ezért volt a kérésünk, hogy menetesítsenek minket a maszkviselés alól, mert egyáltalán nem szeretnénk viselni a maszkot, hanem azért, mert vannak olyan nehézségeink, amikor nem a szabályoknak megfelelően, vagy azt teljesen kimerítően tudjuk ezt használni és sajnos van olyan, aki egyáltalán nem fogja tudni használni." - nyilatkozta Kővári Edit, az Autisták Országos Szövetségének elnöke.

A fogyatékosok érdekvédelmi szervezetei azt kérik, hogyha valaki találkozik maszk nélküli betegekkel, akkor ne veszekedjen velük, hanem fogadja el, hogy ők sokszor nem képesek a maszkot elviselni és ezt számukra már a jogszabály is megengedi.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra