Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Sokkal több gyerek lehet koronavírusos, mint amennyiről tudunk

Ez első és a második hullámban is jóval több gyermek fertőződhetett meg új koronavírussal, mint ahány esetet sikerült PCR-tesztekkel kiszűrni.

Egy kutatóprogramban a bajor óvodás és kisiskolás korosztályt szűrik az egyes típusú diabéteszre utaló korai jeleket keresve: a koronavírus-járvány ideje alatt. Az Anette-Gabriele Ziegler vezette programokban dolgozók úgy gondolták, hogy a vérminta adását is megkövetelő program segítségével annak is utánajárnak, vajon a mintákat adó gyerekek mekkora hányada esett át korábban az új koronavíruson.

Ehhez egy nagyon pontos antitesttesztet fejlesztettek ki, amellyel megállapították: az első hullám ideje alatta a programjukban szűrt gyermekek 0,87 százaléka esett át a megbetegedésen, ami mintegy hatszorosa a hivatalos számoknak, írja a MedicalXpress nyomán az infostart.hu .

A Fr1da kutatás folytatódott a második hullám ideje alatt: ekkor úgy tapasztalták, drasztikusan megugrott azoknak a gyermekeknek száma, akiknek vérmintájában antitesteket találnak. Az óvodás korosztály esetében 5,6 százalék eshetett át ez alapján a koronavíruson, míg a kisiskolások körében ugyanez az arány ennél is magasabb, 8,4 százalékos volt.

Az első hullámban mérttel szemben a második hullám végére, január-február környékén nyolcszorosa volt az antitestek előfordulásának aránya annak, amit az első hullám végén tapasztaltak. A második hullámban a ténylegesen megfertőződött bajor gyerekek száma három-négyszer magasabb lehetett annál, ami a hivatalos adatokban szerepelt. - zárja a vizsgálat összegzését a lap.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra