Tudod, mi az a „Pecha Kucha?

Sopronban először lesz.

A „Pecha Kucha” egy radikális prezentációs módszer: az előadónak 20 kép áll rendelkezésére, mindegyik 20 másodpercig látható – vagyis összesen 6 perc 40 másodperce van arra, hogy valami fontos dolognak elmondja a lényegét.

A japán eredetű technika éppen 20 éves, 2003-ban Tokióban fiatal iparművészek dolgozták ki, hogy a gyakran unalmas előadások helyett olyan bemutatókat tartsanak, amely nemcsak felkelti, hanem ébren is tartja az érdeklődést. A „Pecha Kucha” azóta bejárta az egész világot, sok helyütt egész esteket, vagy éppen vitaindítókat, konferenciákat vezetnek le ekként.

Sopronban a Soproni Egyetem elsőként vállalkozik arra, hogy ezt a műfajt meghonosítsa. A SopronFest idején, április 26-án szerdán 18 órakor az Esterházy-palotában (Templom u. 4.) kilenc különféle egyetemi témát ismerhetnek meg az érdeklődők – tömören. A Soproni Egyetem valamennyi kara megjelenik ezen a „tere-ferén”: egyetemi oktatók és doktoranduszok nyújtanak rövid, de élvezetes prezentációkat a legkülönbözőbb témákban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Ha további híreket és információkat is szeretne megtudni Sopronból és környékéről, iratkozzon fel az enyugat.hu facebook oldalára

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech