Videón, ahogy a Crew Dragon űrhajósai megérkeznek a Nemzetközi Űrállomásra

Egy kis ünnepséggel köszöntötték őket.

Egy nap csúszással, szombaton indult el a Nemzetközi Űrállomásra Elon Musk cége, a SpaceX-nek a Crew Dragon nevű űrhajója, a kilövést mi is élőben közvetítettük Élő közvetítés: A NASA és a SpaceX embert küld az űrbe 2020. May 30. 19:27 .

E volt az első eset, hogy magáncég embert juttatott a világűrbe, ráadásul kettőt is. A két asztronauta, Robert Behnken és Douglas Hurley a NASA szerint várhatóan négy hónapon keresztül dolgozik majd a Nemzetközi Űrállomáson (ISS) csatlakozva a már ott lévő három másik űrhajóshoz, az amerikai Chris Cassidyhez, valamint Anatolij Ivanisin és Ivan Vagner orosz űrpilótákhoz. Cassidyék kis ünnepséggel köszöntötték az újonnan érkezetteket.

Az indítást itt nézheti újra:

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Tech