Ámokfutással és halállal végződött a koccanás – Két család tragédiája

Két ember meghalt, kettő súlyosan megsérült és egy rendőrautó is összetörött egy csütörtök esti ámokfutás végén. Senki nem tudja, miért kezdett menekülni egy 38 éves férfi, miután egy előzés végén letörte a szembejövő visszapillantó tükrét. Majd a vétkes nekihajtott a szembejövő autónak, amiben egy háromgyerekes anya halt meg.

Jóravaló, dolgos fiú volt

A 350 lelkes Vas megyei Nemeskeresztúron pénteken délelőtt szinte már mindenki tudott az előző esti tragédiáról. A falusiak csak azt hallották, hogy a 38 éves Cs. Péter karambolozott és meghalt. Két utcabelije, Annus és Erzsébet néni csak jókat tudott róla mondani. Segítőkész, dolgos embernek jellemezték, aki tisztelettel beszélt az idősekkel is. A vasúton dolgozott, de sokat tevékenykedett a faluban is és többször látták futni, kocogni a kertek alatt. Azt is fontosnak tartották elmondani, hogy a férfi kerülte a kocsmát, részegnek soha nem látták. Cs. Péter az édesapjánál, Cs. Józsefnél lakott, ő volt a legfőbb támasza és segítője.

Filmszakadás

A vasi rendőrök csütörtökön este kaptak egy telefonhívást, miszerint egy Opel Omega előzés közben letörte a bejelentő tükrét és megállás nélkül elhajtott a helyszínről. A telefonáló megfordult és utána indult, de nem érte utól, rendszámot viszont tudott mondani. Annyit közölt még, hogy az autós valószínűleg Veszprém megye felé tart. A vasi rendőrök ezért értesítették a szomszéd megye rendőreit, akik vártak az Opelre.

A vétlen autó, egy Toyota - a háromgyermekes édesanya azonnal meghalt a vezetőülésben
A vétlen autó, egy Toyota - a háromgyermekes édesanya azonnal meghalt a vezetőülésben
Blikk / nyugat.hu

- Egy tapolcai járőr azonosította a keresett autót és megkülönböztető jelzéssel megelőzte a lassító kocsit és megpróbálta megállítani, de a sofőr meggondolta magát, nekihajtott a rendőrautónak, majd nagy sebességgel elhajtott. A rendőr követte. Egy kb. 4 kilométer hosszú nyílegyenes szakasz közepén, a teljesen üres sávjából a vétkes sofőr hirtelen balra rántotta a kormányt, egyenesen bele a szemből érkező személyautóba, amelynek sofőrje már fékezni sem tudott – válaszolt érdeklődésünkre dr. Váradi Piroska, a Veszprém Megyei Rendőr-főkapitányság sajtóreferense, aki kiemelte, sem a rendőr, sem a korábban megrongált autó sofőrje nem üldözte Cs. Pétert.

Két halott a roncsokban

A borzalmasan összetört autók sofőrjeit már csak holtan tudták kiemelni a járművekből. A vétlen autót a nyirádi G. Sándorné vezette. A háromgyerekes édesanya az 5 éves kislányával Sopronból tartott hazafelé, ahová a férjéért mentek, aki Ausztriában dolgozott. A férfi is a hátsó ülésre ült, ez mentette meg az életét. A kislánnyal együtt súlyos sérüléseket szenvedett. Két kisfiú, a harmadik osztályos Dominik és a másodikos Maximilian hiába várták otthon a szüleiket, azok nem értek haza.

Lilla (jobbra) kórházban van, a két fiú a nagymamánál
Lilla (jobbra) kórházban van, a két fiú a nagymamánál
-

Egy éve költöztek a faluba

A G. család bő egy évvel ezelőtt költözött Nyirádra az örökmozgó fiúkkal és az anyját rajongásig szerető, bújós kislánnyal. Az anya háztartásbeli volt, férje külföldön vállalt munkát. Lilla középsős a helyi óvodában. Az óvónők pénteken döbbenten hallották, hogy a kislány kórházba került, az édesanyja pedig meghalt. „Csütörtökön még mondtam neki, hogy milyen szép a hosszú szempilláival, főleg, ha mosolyog. Rámnézett és nevetett. Amióta megtudtam mi történt, ez a kép van a szemem előtt” - mondja az óvoda vezetőnője.

Bocsánatot kell kérnem a fiam nevében!

A 70. évét taposó Cs. József vörös szemekkel tessékelt be minket a családi házba, amiben fél napja még ketten beszélgettek. Az apa délelőtt már felhívta a vasúttársaságot, ne várják többé a fiát.

-Azt mondták, mindig a legjobb munkaerő megy el - mondja könnyek között az idős férfi. - Az nagyon fáj, hogy másnak bajt okozott a fiam. Pontosan tudom, mit érezhetnek most a vétlen család tagjai. Néhány éve az édesanyám és az unokaöcsém halt meg ártatlanul egy közlekedési balesetben. A húgom a mai napig kijár a temetőbe a gyerekéhez. Egy kicsit összeszedem magam és megkeresem a családot. Bocsánatot kell kérnem a fiam nevében és kérem őket, bocsássanak meg neki. Az biztos, hogy én soha nem tudom megbocsátani, hogy ilyen fájdalmat okozott másoknak. Lelkileg tönkretettek a történtek. Olyanok voltunk a fiammal, mint a barátok. Most lehetne igazán a támaszom, de egyedül maradtam.

Romok az árokban

A 84-es úton jól láthatók a baleset jelei. Féknyomok azonban nincsenek. A vétlen autó után haladó autós annyit látott, hogy a szembejövő hirtelen áttér az ő sávjukba. Ugyanabban a pillanatban már alkatrészek repültek mindenfele. A 30 éves nőnek megijedni sem volt ideje. Az út melletti árokban mindkét oldalon ott vannak még az apróbb alkatrészek. Kipufogó, szűrők, kábelek, CD-k. Azt egyelőre nem tudni, fogyasztott-e alkoholt Cs. Péter. A férfinek még soha nem volt balesete. Vélhetőleg „bepánikolt” és aztán már úgy érezte, nincs visszaút. A totális összeomlás mérlege pedig két tönkretett család. "Két szóval elmondhatom, amit az életről megtanultam: megy tovább." - írta nemrégiben az interneten G-né Gy. Diána. Férjének már az asszony nélkül kell talpon maradnia.

Az ámokfutó autós tettére nem lehet épeszű magyarázat. A vétlen, háromgyermekes anyának megijedni sem volt ideje
Az ámokfutó autós tettére nem lehet épeszű magyarázat. A vétlen, háromgyermekes anyának megijedni sem volt ideje
Tánczos mihály
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Könnyű