Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szabad alkoholt inni az oltás napján?

Van néhány szabály, amit érdemes betartani.

Az amerikai járványügyi hatóság szakértői összeszedték, mire érdemes odafigyelni az oltást követően. Nagyon fontos, hogy az oltást megelőzően ne szedjünk be vény nélkül kapható gyógyszereket, mivel azok csökkenthetik az immunrendszer reakcióját.

Az oltást követő mellékhatásokra azonban már használható gyulladáscsökkentő készítmény. A rendszeresen gyógyszert szedők mindenképpen konzultáljanak orvosukkal az oltás előtt és után is.

Mi a helyzet az alkohol tartalmú italok fogyasztásával az oltás előtt és után? A vizsgálatok alapján eddig nem merült fel kockázat alkoholfogyasztás esetén, azonban érdemes lehet kerülni fogyasztását az oltás körüli napokban.

A vízfogyasztás ugyanakkor fokozottan ajánlott, mivel az elősegíti az immunválaszt, valamint hőemelkedés esetén a folyadékveszteséget is pótolja.

A testékszerek felhelyezését és a tetováltatást se időzítsük az oltás körüli napokra, ugyanis hiába nem bizonyított, hogy problémát okoznának, az emberi szervezet az idegen anyagokra a legtöbbször gyulladással reagál, ami felerősítheti a vakcina mellékhatását.

Végül, érdemes az oltást követően pihenni. A vakcinációt követően sokaknál jelentkeznek enyhe mellékhatások mint hőemelkedés, szédülés, egészségünk érdekében ezért kerüljük a fokozott megerőltetéssel járó tevékenységeket!

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra