Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Szabolcs megyében annyira rossz a helyzet, hogy a berendelték a háziorvosokat kórházi munkára

Nincs elég orvos a Covid-osztályon.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A 444 értesülései a szerint Szabolcs-Szatmár-Bereg megyében a koronavírus-járvány következtében olyan helyzet alakult ki, hogy a kormányhivatal elkezdte 24 órás határidővel kórházi munkára rendelni a megfelelő szakvizsgával rendelkező háziorvosokat a nyíregyházi Jósa András kórházba, amely úgynevezett “elsődleges járványügyi ellátóként” működik.

Az orvosokat azért rendelik be, mert nem maradt elegendő beosztható orvos az intenzív osztályokra, illetve a koronás betegek kezeléséhez.

A megye háziorvosai úgy tudják, írja a lap, hogy hogy a berendeléskor az egyetlen szempont, hogy van-e megfelelő szakvizsgájuk. Pedig az érintettek között igen sok a veszélyeztetett: a megye háziorvosainak több, mint a fele 60 évesnél idősebb és közülük többen küszködnek krónikus betegségekkel.

Az érintettek azért is vitatják az intézkedést, mert így az egészségügy egy másik területén keletkezik lyuk, hiszen a háziorvosok egyik szerepe, hogy ne kezelhetetlen mennyiségű ember a Covid-központra.

De azt is elismerik, hogy valahogy meg kell oldani a kórházi létszámgondokat.

Az újság információi szerint a nyíregyházi kórházban annyira súlyosak a létszámgondok, hogy a Covid-osztályon már korábban is dolgoztak irányított pszichiáterek és ortopéd orvosok is, hozzájuk csatlakozhat most több háziorvos.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés