Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szájer már a díszpolgári cím átvételekor sejtette, hogy lehet ebből gikszer?

Erre utal a soproni politikus beszéde.

Hogy pontosan mi és hogyan történt Brüsszelben múlt péntek este, arra talán előbb-utóbb fény derül, de legalább annyira fontos, hogy mi lesz a folytatása Magyarországon.

Az biztos, hogy a Szájer-ügy Szájer József is bezuhant a szakadékba, ami a kormányzati szavak és a tettek között tátong 2020. December 01. 19:30 alaposan feladja a leckét a Fidesznek, egyrészt a nyilvánvaló képmutatás miatt, másrészt azért, mert ügy a jól bevált kommunikációs üzeneteknek (Brüsszel és másság ellenesség stb.) ad egy jó nagy pofont.

A kormánymédia a kétnapos bénultságból mintha most kezdené rendezni a sorait, és láthatóan más vonalon is mozgásba lendültek a dolgok.

Hogy mennyire ellenzéki nyomásra és menyire magától, azt nem tudjuk, mindenesetre érdekes, hogy Szájer József fontosnak tartotta, hogy jelezze: lemond soproni díszpolgárságáról, amit a városvezetés tudomásul vett .

A városban – ahogy arról soproni munkatársunk is beszámolt Ez már Sopronnak is sokk 2020. December 01. 21:10 – régóta nyílt titok volt a politikus szexuális orientációja. Ennek tudták be, hogy a Szájer – aki meglehetősen népszerű volt a szülővárosában – nem futhatott be igazán átütő karriert a pártjában.

Szájer József 2010-ben, a soproni díszpolgárrá avatásán
Sopron.hu

Érdemes egyébként visszaolvasni Szájer beszédét , amit 10 évvel ezelőtt mondott Sopronban a díszpolgári cím átvételekor.

Az érzelmekben és személyes elemekben bővelkedő beszéd vége felé hangzik el az alábbi néhány mondat, amely természetesen lehet véletlen is, de a történtek fényében mégiscsak említésre méltó:

A megtisztelő díjat, Sopron legnagyobb kitüntetését köszönöm. Tudom, hogy Sopron vezetői bölcs emberek. Remélem döntésük találkozik a város polgárainak egyetértésével. De aki ilyen döntést hoz, és egy élete delén járó embernek ítéli a magas elismerést, kockázatot is vállal, hisz a díjazott tovább él és dolgozik, gyarló ember, aki hibákat is fog elkövetni.

A teljes beszédet itt tudja elolvasni .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet

Tovább az oldalra