Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Szakértő: korai a nyitás

Az „oltás teknőse” és a „járvány nyula”.

Az Európai Járványvédelmi Központ korábbi szakértője szerint csak akkor lehet eredményes a járvány elleni védekezés, ha a korlátozások fenntartását és az oltási kampányt kombináljuk. „Gyorsabban fertőződünk, mint ahogyan védettek leszünk” – foglalta össze korábbi kijelentésének lényegét az ATV Egyenes Beszéd című műsorában Balkányi László szakértő.

Míg a fertőzöttek száma heti szinten sokszorozódik, ezzel párhuzamosan az oltás csak hetek alatt képes védetté tenni az embereket. Problémásnak látja a nyitás kérdését is, elmondása szerint egyetlen szakértő sem támogatja a döntést. A dolgot meg kellene fordítani, a fejéről a lábára állítani – vélekedik. „A szakértőknek kellene összeülni és konszenzusra jutni, amely konszenzust a kormánynak végre kellene hajtania.”

A műsorban egy gondolatkísérletre is buzdított, aminek tanulságát a következőkben vonta le: „Sokkal jobban járnánk, ha két hétre bezárnánk, hiszen akkor megszűnnének a fertőzési láncok. Ezt úgy lehet kifejezni, hogy az oltás teknősét a járvány nyula lehagyja. Ezért a nyúl elé akadályokat kell tenni, fenn kell tartani az korlátozásokat mind addig, amíg az átoltottság a lehető legmagasabb szintet el nem éri” – magyarázta.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra