Szakértő: Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelező oltást

Kunetz Zsombor az ATV-nek nyilatkozott.

Egy egészségügyi szakértő szerint a védettségi igazolvány feltételeinek szigorítása egy újabb lépés az oltás kötelezővé tétele felé.

Kunetz Zsombor az ATV nyilatkozva elmondta, hogy az, hogy a védettségi igazolványt oltási igazolványra változtatják, egy lépéssel közelebb vezet a kötelező oltáshoz, ami szerinte elkerülhetetlen.

Nincs ez az ország olyan helyzetben, hogy megússza a kötelezővé tett oltást

– mondta.

A szakértő nem ellenzi a karantén lerövidítését, abban viszont nem ad igazat a kormánynak, hogy még lenne tartalék az egészségügyben.

Véleményes szerint a kapacitásokat szétverték az elmúlt két évben, és már a háziorvosi rendszert bombázzák, ami már annyira leterhelt, hogy alig marad idő a tisztességes ellátásra.

Az orvos szerint ugyanakkor az jó hír, hogy az eddigi ismeretek alapján az omikron enyhébb megbetegedést okoz és kevésbé terheli az egészségügyi rendszert.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19