Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Ott voltam Szárszón!

Jó lenne, ha később erre a mondatra büszke lehetnék, de ebben most nem vagyok biztos. Mindenesetre nagyon kíváncsi voltam, mire és hogyan szövetkezik a demokratikus ellenzék? Meg reménykedtem is, hátha csoda történik, és mégsem kell Bence fiamat szerb óvodába íratnom.

Szárszó sok mindenről híres. Szoktak volt itt összegyűlni antifasiszták, József Attila innen ment a mennybe, és itt lakik Farkasházy Teddy, aki időnként ellenállhatatlan késztetést érez, hogy megmentse a nemzetét. Sajnos, sokszor vátesz rossz előérzetei miatt, ezért mindenki hálás, hogy a haza érdekében hagyta letaposni kertjének gyöpét. Az is old school volt, hogy a pia és a kaja mindenkinek ingyen járt, még a mocskos Indexeseknek is, akik miután letolták a zsíros falatot a szájukon, kezdtek hozzá a gyalázáshoz.

Láttam a kollégákat, az egyiknek nagyon menő sérója volt, tökre úgy nézett ki, mint egy sztár a hetvenes évekből, még a nézése is menő volt, azt nem mondhatom, hogy menő dumája is, mert kicsit sértő volt számomra, hogy nem cifrázta a szalámisságomat. Rostand által írhatnám azt: mondhatta (írhatta) volna szebben is kislovag, hogy az Ön orra nagy… Mindenesetre lefotózták a vécét, meg komcsiztak kicsit, és ha így haladnak, az Index lesz Orbán Viktor legjobb tanítványa. A Teddy kirúgta őket, kár, mert így meg hiába kerestem őket, hogy megkérdezzem, mi a bajuk a komcsikkal? Jézussal? Ez az Index már nem az, amit Uj Péter vezetett, a tartalomszolgáltató sajtómunkások egyszerűek, mint egy faék.

Bajnai és Mesterházy Szárszón (MTI Fotó: Nagy Lajos)
MTI Fotó: Nagy Lajos

A tanácskozás metodikája nem volt túl szerencsés, mert öt-tíz-tizenöt perces monológok hangzottak el, disputa nélkül. Csak megjegyzem, mindenkinek csak öt perce volt, ennek ellenére Bajnai és Mesterházy közel a háromszorosát pofázta, mégsem fojtották beléjük a szót. Kár, mert a legnagyobb csalódást pont ők okozták azzal, hogy most sem tudtak mást mondani, hogy együttműködnek, csak még egy kicsit utálják egymást miniszterelnöki szinten. Jó lett volna, ha másra használták volna ki az alkalmat, hogy összegyűlt egy csomó lúzer értelmiségi egy kertben.

Én például Magyar Bálinttal röhögtem végig, hogy első felszólalóként Konrád György egyből beleszart a ventillátorba, és bot egyenesen megmondta a véleményét. Ha most elveszti Mesterházy a harcot, akkor soha nem lesz belőle miniszterelnök. Belegondoltam, ez sem igaz, ha olyan lenne, mint Viki, a Vezér, ő többször szenvedett vereséget, és lám, innen, a hatalomból akar majd nyugdíjba menni. Heller Ágnes forradalmi volt, és bízott abban, hogy a magyarok is képesek arra, amire a szírek vagy az arabok. Látszik, hogy sokat utazik a világban, mert elfelejtette, hogy böszme miniszterelnöknek a népe is böszme. Persze, ez még mindig jobb, mintha képmutató szalon náci lenne, mint a Békemenet.

Jobb oldalról dr. Solymosi Györgyön kívül senki, pénzemberek közül is kevesen, Gerendai Károlynak örültem, Puch Lászlónak annyira nem. De a Vadai Ágit megpusziltam, hadd higgye a sajtó, hogy összefeküdtem a DK-val. Misetics Bálinttal (akiben megvan az erő és képesség, hogy hazavágja a Centrális Erőteret a jó édesanyjával, a Nyenyivel együtt) azon szomorkodtunk, hogy alig vannak fiatalok a 40 fokon párolgó nap alatt, vagyis a radikális nyugdíjas kommandó melengető érzés, de jó lenne, ha olyanokat is érdekelne a politika, akinek az életéről szó van. Én tudom, hogy az iPad nyomogatása közben az ember nem tud figyelni mindenre, de hát mégis csak az ő jövőjüket lopják el. Ungváry Rudolf a kleptokrácia kifejezést használta Simicskáékra, nekem tetszett.

Vágó Istvánnal kitárgyaltuk, hogy érdekes érzés, ha az ember nem csinál semmit, csak faszbukozik egész nap. Lermontovtól származik a fölösleges ember fogalma, és ha valaki politikai hátrányt szenved, az jót tesz az identitásának. Úgy éreztem, már ő is belefáradt abba, hogy bizonyítson. Bizonyítson most a nemzet, itt lenne az ideje, de valahogy késik a csatlakozás. Csak az nem, amelyik levágta a proletárköltő fejét. Szárszó áldás vagy átok? Majd meglátjuk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Vélemény

Tovább az oldalra