Szendiszűcs István lenyűgöző táblaképeiből nyílt kiállítás Sében

Régi ablakok kelnek új életre, formák és színek játszanak érzékeinkkel.

Szendiszűcs István elképesztő táblaképeiből nyílt kiállítás pénteken a séi faluházban Új képek címmel. Sé polgármesterének ünnepi köszöntője után Rasperger József grafikusművész vette át a szót, és személyes élményeken túl egy kis műelemzéssel egybekötve méltatta a művész munkásságát, illetve a most kiállított alkotásokat. Pásztorházi György pedig gitáron kísérte az eseményt.

Szendiszűcs istván kiállítás
Csodálat
Mészáros D. Zsolt

Bár e sorok szerzője nem művészeti szakértő, de a kiállítás meglehetősen erősre sikerült. Az érzés, ahogyan a képek színe és hangulata, valamint a formák játéka hat az emberre, elképesztően erőteljes. Nem is csoda, hogy minden várakozást felülmúlva nagyon sokan voltak kíváncsiak a tárlatra.

Szendiszűcs istván kiállítás
Visszatérő Szendiszűcs motívumok
Mészáros D. Zsolt

A sokoldalú szombathelyi képzőművész, keramikus, festő, grafikus és fotográfus pályafutását a Vasi műhely grafikusaként kezdte, majd keramikusként, később restaurátorként dolgozott. 2004-től üvegfreskókat, majd táblaképeket kezdett alkotni.

Szendiszűcs istván kiállítás
Szendiszűcs István a szívéhez legközelebb álló alkotás előtt
Mészáros D. Zsolt

Lapunk még 2014-ben készített mélyinterjút Hordóországban sínylődik egy szombathelyi művész 2014. February 12. 08:11 az akkor nélkülöző, egy parkerdei házikóban élő művésszel. Fotóit pedig olvasóink is többször láthatták már, legutóbb épp a gyöngyöshermáni Szegedy-kastély „Miközben fotóztam, sírtam” 2022. February 17. 11:24 lassan elenyésző falairól.

A kiállítás még két hétig bárki számára ingyenesen megtekinthető. Galériánkban pedig végignézheti a megnyitón készült fotókat.

Szendiszűcs istván kiállítás
Sokan voltak kíváncsiak az alkotásora. A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra