Szendiszűcs István lenyűgöző táblaképeiből nyílt kiállítás Sében

Régi ablakok kelnek új életre, formák és színek játszanak érzékeinkkel.

Szendiszűcs István elképesztő táblaképeiből nyílt kiállítás pénteken a séi faluházban Új képek címmel. Sé polgármesterének ünnepi köszöntője után Rasperger József grafikusművész vette át a szót, és személyes élményeken túl egy kis műelemzéssel egybekötve méltatta a művész munkásságát, illetve a most kiállított alkotásokat. Pásztorházi György pedig gitáron kísérte az eseményt.

Szendiszűcs istván kiállítás
Csodálat
Mészáros D. Zsolt

Bár e sorok szerzője nem művészeti szakértő, de a kiállítás meglehetősen erősre sikerült. Az érzés, ahogyan a képek színe és hangulata, valamint a formák játéka hat az emberre, elképesztően erőteljes. Nem is csoda, hogy minden várakozást felülmúlva nagyon sokan voltak kíváncsiak a tárlatra.

Szendiszűcs istván kiállítás
Visszatérő Szendiszűcs motívumok
Mészáros D. Zsolt

A sokoldalú szombathelyi képzőművész, keramikus, festő, grafikus és fotográfus pályafutását a Vasi műhely grafikusaként kezdte, majd keramikusként, később restaurátorként dolgozott. 2004-től üvegfreskókat, majd táblaképeket kezdett alkotni.

Szendiszűcs istván kiállítás
Szendiszűcs István a szívéhez legközelebb álló alkotás előtt
Mészáros D. Zsolt

Lapunk még 2014-ben készített mélyinterjút Hordóországban sínylődik egy szombathelyi művész 2014. February 12. 08:11 az akkor nélkülöző, egy parkerdei házikóban élő művésszel. Fotóit pedig olvasóink is többször láthatták már, legutóbb épp a gyöngyöshermáni Szegedy-kastély „Miközben fotóztam, sírtam” 2022. February 17. 11:24 lassan elenyésző falairól.

A kiállítás még két hétig bárki számára ingyenesen megtekinthető. Galériánkban pedig végignézheti a megnyitón készült fotókat.

Szendiszűcs istván kiállítás
Sokan voltak kíváncsiak az alkotásora. A fotókra kattintva galéria nyílik!
Mészáros D. Zsolt

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Kultúra