Egy séta a téli napsütésben Magyarország legnyugatibb városában

Érdemes rászánni az időt Szentgotthárd felfedezésére.

Ha az élet elsodor Szentgotthárdra, érdemes picit körülnézni. Főleg, ha szép, napsütötte időt fog ki az ember.

Szentgotthárd város
Merre tovább?
Mészáros D. Zsolt

A Deák Ferenc utca épületei közé délelőtt csak finoman kúszik be a napsugár. A fények és az árnyak érdekes játéka ez. A bal oldalon az egykori városháza, ami ma már zeneiskola.

Szentgotthárd város
Fények játéka
Mészáros D. Zsolt

Az egykori kaszagyár elhagyott, romos épületei mellett békésen folyik a Rába. A gyárkémény a régmúlt emlékeként tör még a magasba.

Szentgotthárd város
Van valami megfoghatatlan a régi elhagyott gyárépületek romjaiban
Mészáros D. Zsolt

A Hunyadi utcai híd másik oldalán egy régi vasalóház fürdőzik a napsütésben. Háttérben a kis vízerőművet táplálja a folyó.

Szentgotthárd város
Ilyen a kilátás a Hunyadi utcai hídról
Mészáros D. Zsolt

A város közepén található az ország első kettős körforgalma, mely a '90-es években épült. Mögötte a hajdani Hármashatár étterem épülete.

Szentgotthárd város
A régi új pompában
Mészáros D. Zsolt

Szentgotthárd főterének épületei, háttérben a katolikus templommal méltóságteljesen osztoznak a látványon. Kicsit olyan, mintha egy régi képeslapot néznénk élőben.

Szentgotthárd város
A fotókra kattintva nézzék meg teljes galériánkat!
Mészáros D. Zsolt
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Helyek