Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Most akkor van vagy nincs fogászati röntgen a szombathelyi Egészségügyi Alapellátó Központban?

Egy olvasói panasznak jártunk utána.

Nagyon nem kellemes érzés, amikor az embernek problémája akad a fogával, főleg akkor nem, ha ez hétvégén történik. De gondolhatnánk, hogy most már kicsit könnyebb a helyzet itt Szombathelyen, ha már év elején elkészült az Egészségügyi Alapellátó Központ Na, kb. így kell kinéznie egy egészségügyi intézménynek 2021-ben February 01. 15:44 a Markusovszky-kórházzal szemben. Egy olvasónk azonban épp az ellenkezőjét tapasztalta, amit el is panaszolt lapunknak, mert úgy gondolta, ez másokat is igencsak érint.

„Ma a szép új fogászati ügyeletünkre kényszerültem menni, de sajnos nem jártam sikerrel. Röntgen nélkül nem tudta a doktornő megállapítani, hogy melyik fog gyulladt, így csak antibiotikumot írt fel. Hogyan lehetséges, hogy nincs röntgen?” – írta felháborodva.

A tervekben szerepelt röntgenszoba

Be kell vallanunk, kissé meglepődtünk a sorait olvasva, ugyanis lapunk is végigkövette az Egészségügyi Alapellátó Központ kálváriáját, hiszen négy évtizede (!) nem épült orvosi rendelő Szombathelyen, így mindenki pozitívan fogadta a kivitelezés hírét. Tavaly szeptemberben például körbe is vezettek bennünket Nemsokára költözhetnek a háziorvosok és a fogászok – Bejutottunk az épülő új szombathelyi rendelőintézeti tömbbe 2020. September 18. 07:50 a már célegyenesben lévő épületben.

Sok érdekesség mellett pedig akkor azt is elárulta Varga Zoltán építésvezető, hogy az épületegyüttes hátsó, parkolók felőli bejáratán lehet majd bejutni a felnőtt fogorvosi rendelőkbe és a felnőtt fogorvosi ügyeletre is, melyekhez tartozik egy fogászati röntgenhelyiség is.

Kiss Tamás

Tehát a tervek között szerepelt egy teljes szoba, ahol a röntgenek kapnak helyet. Mégis mi történt akkor? Vagy csak félreértésről van szó? Bármi is legyen a háttérben, mi mindenképpen utána szerettünk volna járni, így elküldtük az olvasói levelet és a vele kapcsolatos kérdéseinket az önkormányzatnak, a válasz pedig nem váratott magára sokáig.

Tiszta vizet öntünk a pohárba

Az önkormányzat cáfolta olvasónk azon állítását, hogy nincs fogászati röntgen az Egészségügyi Alapellátó Központban, a hétvégén történtekkel és olvasónk ellátásával kapcsolatban azonban nem árulhatnak el részleteket a beteg beleegyezése nélkül.

Viszont hangsúlyozták, hogy „a fogorvosok, minden esetben teljes körű ügyeleti ellátásban részesítik a hozzájuk fordulókat legjobb tudásuk szerint”.

Azt már mi tesszük hozzá, hogy ha gyulladásról van szó, akkor először is azt kell kezelni, ezért írt fel az ügyeletes orvos is antibiotikumot olvasónknak. A röntgennel kapcsolatos félreértést pedig valószínűleg az okozhatta, hogy olvasónk panaszának kivizsgálásához panorámaröntgenre lett volna szükség, az viszont tényleg nincs az Egészségügyi Alapellátó Központban.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra