Szinte minden járványügyi korlátozás megszűnik Angliában

Boris Johnson bejelentette, hogy nem kell maszk, oltási igazolás, és még a karantén eltörlésén is gondolkoznak. 

A következő egy hétben megszűnik a koronavírus-járvány megfékezésére elrendelt korlátozások zöme Angliában - jelentette be szerdán Boris Johnson brit miniszterelnök.

Johnson a londoni alsóházban tartott szerda délutáni tájékoztatásában közölte: jövő csütörtöktől nem kell oltási igazolást bemutatni a belépés feltételeként azokban az angliai intézményekben, amelyekben ezt jelenleg kormányzati rendelkezés írja elő, és szájmaszkot sem kell viselni a tömegközlekedési eszközökön, a középiskolákban és a boltokban.

Jelenleg büntetőeljárás indítható azok ellen, akik e helyeken nem viselnek maszkot, de jövő csütörtöktől a maszkot nem viselők büntethetősége is megszűnik. A kormány visszavonja emellett azt az ajánlást is, amely az otthoni munkavégzést szorgalmazza olyan tevékenységek esetében, ahol lehetőség van rá.

Koronavírus-fertőzés esetén egyelőre kötelező marad a karantén, de a kormány a közeljövőben ezt a kötelezettséget is meg akarja szüntetni. Angliában az elmúlt egy hétben érzékelhetően csökkent az azonosított új fertőzések száma, de az új fertőzöttek hétnapos mozgóátlaga még így is 95 ezer fő felett van.

MTI

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19