Szlovénia változtatott a beutazási szabályokon, ott már nem karanténbetegség a koronavírus

A beutazáshoz már nem kell semmi.

Szlovéniába karanténkötelezettség nélkül is be lehet utazni, miután a kormány eltörölte azt az intézkedést, mely szerint a koronavírusos fertőzöttel érintkezőknek karanténba kell vonulniuk - jelentette be Janez Poklukar szlovén egészségügyi miniszter a pénteki kormányülést követően.

A tárca közleményt adott ki, amelyben azt írta: a szlovén kormány koronavírus-járvánnyal foglalkozó szakcsoportjának javaslatára a kabinet arról döntött, hogy a Covid-19 már nem minősül "karanténbetegségnek", a kontaktszemélyeknek nem kell többet elkülönítőbe vonulniuk, így nincs szükség a Szlovéniába való beutazás korlátozására sem.

Szabadon mehetünk például Bledbe
Józing Antal

Ez azt jelenti, hogy nem kell többé védettségi igazolás a határátlépéshez, és negatív koronavírusteszt sem - olvasható a szövegben. A rendelet azt követően lép hatályba, hogy megjelent a hivatalos közlönyben.

Az összes többi, jelenleg is érvényben lévő korlátozás feloldásáról a későbbiekben határoz a kormány.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19