Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Derkovitsi kajacsata: a tojás a sláger, ami komoly károkat is okoz

Óriási felháborodás kísérte múlt héten megjelent cikkünket, és emiatt egyre több részlet is kiderül.

Már a rendőség is nyomoz a bizarr Derkovits-lakótelepi kajadobálás ügyében, ugyanis rendszeresen beterítenek egy-egy ott parkoló autót mindenféle maradékkal – írtuk múlt héten Már a rendőség is nyomoz a bizarr Derkovits-lakótelepi kajadobálás ügyében February 04. 16:54 egy olvasónk panasza kapcsán, a történetnek azonban még korántsincs vége. Cikkünkhöz ugyanis azóta is záporoznak a hozzászólások mind az áldozatoktól, mind a velük együttérző dühös autótulajoktól.

„Az ilyen embereknek milyen életük lehet? Kellemes, mikor az ember arra ébred, hogy tele van szórva az autó. Én sem maradtam ki a sorból sajnos. Tudnám ki volt, felnyalatnám vele, amit odaszórt!” – írta egy hozzászóló.

Egy másik olvasónk pedig csak sajnálni tudja az illetőt, aki szerinte az „unalomba és a rosszindulatba őrül bele”. Más szerint pedig a közterületeseknek ezt kellene figyelniük és megcsípni a tettest, nem pedig a büntetéseket rakosgatni azért, mert épp a járda előtt hagyja valaki az autót, mivel nincs sehol hely. Ez utóbbi viszont már egy más kérdés, ebbe a témába inkább ne is menjünk most bele.

Olvasó

A tojás a sláger

A szerencsésebbek csak narancshéjat kapnak, de nem ritka például a csirkemáj és a túróscsusza sem, az egyik legnagyobb sláger viszont a tojás. Egy pórul járt autótulaj például ezt írta: „Kaptunk már mi is nyers csirkemájat, tojást az autónkra. Az egyik vendégünk épp az autója mellett állt, amikor tojás landolt a szélvédőjén! Csak sajnos háttal állt a háznak és nem látta, hogy honnan dobták!”

„Aznap túróstészta volt pörccel és tejföllel a menü, csak olyan szar lett, hogy a lakónak nem ízlett... de gondolta mi talán majd megesszük... ezért rátette a peugeot-ra a 7. emeletről... hogy esett volna ki a túróscsuszával együtt....” – írta kissé indulatosan egy másik áldozat.

Sokan viszont szó szerint ráfizettek már, ugyanis tojást kaptak, ami ha rászárad a kocsira, drága mulatság is lehet. Volt, akinek az autófényezőnél kötött ki a járműre, mert a polírozás nem tüntette el a tojáshéjak nyomait.

„3 hete kaptam tojást az autóra, de kicsivel odébb állok én kapom” – panaszolta egy hozzászóló, majd egy másik hasonló történet is következett: „Én pár darab tojást kaptam tavaly ugyanitt...reggelre úgy rászáradt a héj, hogy egy sima polírozás nem vitte le, lehet újrafényeztetni... Kicsit drága 'poén'”

Egy anyuka pedig azt írta, hogy fia egy reggel szembesült a kocsijára dobált tojásokkal, amikor éppen munkába sietett volna. Rettentő bosszantónak találják, ugyanis már többször is a kajacsata áldozatai voltak.

Olvasó

Mások is arról számolnak be, hogy szinte heti rendszerességgel fordul elő, hogy valaki autóján ételmaradék landol a szóban forgó helyet, és egyre durvább a dolog. Többen pedig azt tanácsolják, hogy a közterület-felügyelet szereljen fel kamerát a problémás helyre vagy pedig az autótulajdonosok vegyenek kamerát, hogy kileshessék a tettest.

„Tetőablakos autó, egy benne felejtett kamera, másnap meg bekopogni, aztán megmutatni neki a felvételt... vagy nem” – így szólt az egyik tanács.

Nem egyedi eset

Olvasóink azonban Szombathely több másik pontjáról is számoltak be hasonló esetekről. Egyikük elmondása szerint a Szent Márton utca egyik tömbjének 10. emeletén is van egy lakó, aki ugyanezt csinálja. Itt ráadásul állítólag tudják is, hogy ki az, de valamiért senki sem csinál semmit.

Egy másik hozzászóló pedig a Bem József utca egy másik tömbjét hozta fel, ahol már évek óta rendszeresen dobálnak ki élelmiszert, elsősorban tojást és paradicsomot. Azt mondja, ha jól látta, ott a 3. vagy a 4. emeletről érkezett a szállítmány, majd hozzátette, hogy lehet ugyanaz az illető, és átjár a 10 emeletesekbe is. De ez persze csak egy feltételezés.

Ahogy az is csak feltételezés, hogy fiatalok műve ez az egész. Pedig a legtöbben erre gyanakszanak a kommentek tanúsága szerint.

„Felháborító, komolyan! A mai fiatalság. Már nem ismernek határokat... remélem meglesznek a huligánok” – írta egy hozzászóló, amire hamar jött is egy válasz, hogy ez egyáltalán nem biztos, ugyanis lehet akár egy demens idős lakó is, vagy csak egy felnőtt, akinek „nyakon felül sok problémája van...”

Erre aztán jött a többi komment, ami alátámasztja, hogy nem feltétlenül az „ezek a mai fiatalok” mantra érvényesül ennél és a hasonló eseteknél. Egy olvasónk például azt írta, hogy hallott már Szombathelyen olyanról, hogy egy idős hölgy a saját lakásából kenyérrel dobálta a lent hangoskodó fiatalokat. Sokszor pedig bizony nem gondolnak rájuk, de egyáltalán nem kizárt, hogy túl kell lépni a fiatalokon.

„Sajnos a mi házunkban is van egy 90 éves hölgy, aki ételmaradékot és kenyeret szór ki. Hiába ígéri meg, hogy többet nem csinálja, másnap újra megismétlődik a dolog” – számolt be a tapasztaltakról egy másik olvasó.

A rendőrségnél az ügy

Ahogy az korábbi írásunkból Már a rendőség is nyomoz a bizarr Derkovits-lakótelepi kajadobálás ügyében February 04. 16:54 már kiderült, az ügyben a Szombathelyi Rendőrkapitányság garázdaság gyanúja miatt indított büntetőeljárást.

❤️ Nélküled nem tudjuk megírni! Ajánld fel adód 1%-át a Nyugat.hu-nak
Adószámunk: 18889332-2-18 Nyugat Média és Világháló Egyesület
Segítség és letölthető nyilatkozat ide kattintva érhető el.
Köszönjük nektek! ❤️

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra