„Szombathely gazdag város, de ez azért túlzás!”

Érdekes üzemmódban működik az újranyitott szombathelyi Art Café. Egy presszókávé 750-ért valakinek? Bor úgysincs…

Olvasónktól kaptuk ezt a számlát. Mint István írta:

„Ez is megér egy misét, mondom megnézem, milyen lett az ART CAFÉ. Semmilyen. Viszont majd csodálkoznak, ha pár hónap múlva be kell zárniuk! Szombathely gazdag város, de ez azért túlzás! Általában 350-490 között van egy presszó kávé, itt 750!”

Olvasónk a számlát is lefotózta.
Olvasó

Az árképzés minden cég magánügye, aztán majd kiderül, hogy azt igazolja-e a piac.

Mindenesetre tényleg fura üzemmódban működik a szombathelyi Fő tér legnagyobb kávézója. Este hétkor már bezár, s ha egy pohár bort, vagy pezsgőt akarnál inni a kristálycsillárok alatt, az már nem megy – ugyanis az alkoholok közül csak rövidital és sör van. Ezt kollégánk is tapasztalta, s mikor erre rákérdezett, a válasz az volt: majd lesz minden, ha kinyit a terasz. Jelentjük, pár napja kinyitott a terasz, várjuk a változást…

A Grünwald ház még 2011-ben, a kávéház előző korszakában.
Unger Tamás

Egy kávéház, amely akár Bécsben is lehetne, de itt van

Kalandos élete volt Megint bezárt és kiadó a szombathelyi Art Café 2017. September 01. 12:12 a Szombathely egyik legszebb épületében működő kávéháznak. Amikor a rendszerváltás után az önkormányzat Művészetek Házát hozott létre a Fő téri Grünwald-házból, egy irodalmi-, művészeti kávéházat képzeltek a földszintjére. Ez aztán képzelet is maradt, de a kávéház elég népszerű volt. Aztán 2013-ban az önkormányzat eladta a Művészetek Házát – sajnos – és vele együtt a kávéházat is. Átalakították, megdizájnolták, és működött is, míg a Covid és a magas bérleti díj tönkre nem tette. Nemrég újra kinyitott. Így.

Az Art Café 2021-ben.
Facebook/Varga Waldemár

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem