Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Emelik a lakossági díjakat, kinevezett főszerkesztője lesz a városi tévének

Valamint parkfenntartó céget alapítanak, parkolót terveznek a Kőszegi utcába, átnézik a pénzügyi helyzetet. Előzetesünk a csütörtöki szombathelyi közgyűlésre.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

A nyilvános ülésen 25, a zárt szakaszban további három napirendi pont tárgyalása lesz a feladata a szombathelyi közgyűlésnek csütörtökön. De ez még mind nem biztos, hiszen az októberi ülésen Popgyákunik Péter a SZOVA igazgatóságának elnöke - Közgyűlés Szombathelyen 2010. October 28. 08:41 is jöttek a sürgősségi javaslatok, valószínűleg ez most sem lesz másként.

Átnézik a város pénzügyi helyzetét

A szabad sajtó nem létezhet nélküled. Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Abban már biztosak lehetünk, hogy az MSZP-SZTKE frakció ismét beterjeszti korábbi javaslatát Derüljön ki az igazság! - Szocialisták az "ablakcsere-mizériáról" 2010. November 09. 12:42 , miszerint a város hozzon létre vizsgálóbizottságot a nyílászárócserék jogszerűségét vizsgálandó. Emlékeztetőül: ezt már az októberi ülésre Popgyákunik Péter a SZOVA igazgatóságának elnöke - Közgyűlés Szombathelyen 2010. October 28. 08:41 is behozták, a polgármester akkor azzal utasította el a javaslat napirendre vételét, hogy túl későn terjesztették be.

Biztosan lesznek egyéb ügyek is, de most nem találgatnánk, azt azért megjósoljuk, hogy a napirend előtt megint politikai vita várható, hiszen azért történtek dolgok, például a Falco KC körüli balhé Miért ment több tízmillió a Falco kosarasainak pénzéből egy ügyvédi irodának? 2010. November 18. 17:12 , a kórház súlyponti szerepének elvesztése Nem lesz központi kórház a Markusovszky – Elkezdődött a hanyatlás? (Frissítve) 2010. November 19. 14:00 , a vasi útfelújítások elmaradása Nincs döntés a kisebb utak felújításáról? – Vita a parlamentben 2010. November 16. 14:39 .

De abban sem nagyon bízhatunk, hogy mire a napirendre térnek, elfogy a puskapor, lecsillapodnak a kedélyek, kisimulnak az összeráncolt homlokok. Ugyanis tárgyalják a város pénzügyi helyzetét, csak ízelítőként a várható elhatározásokról: kimondják, hogy a a ciklusban nem haladhatja meg a város hitelállománya a 20 milliárdot, hogy 2011-ben nem lehet működési hiány, illetve maximum félmilliárdnyi, hogy 2012-től csak a saját bevételekből lehet gazdálkodni, stb.

260 millióért tartják fenn a parkokat

Utána rögtön döntenek a víz és csatornadíjak, a buszközlekedés árának, a szemétszállítási, a parkolási díjak emeléséről. Várhatóan törlik a „csendrendeletként” elhíresült rendeletet, amelyben egyes területeken határt szabtak volna a vendéglátóhelyek éjszakai nyitva tartásának. Indoklás: nem határozták meg pontosan, melyik területekről lenne szó.

Megalkotják az új lakásrendeletet, ennek részleteiről korábban már beszámoltunk Tilosban a várólista, a bérlakásokra pályázni kell 2010. November 18. 12:43 . Megint előkerül a Kőszegi utcai parkolólemez Elkezdődött a Kőszegi utcai parkolóház építése 2008. October 06. 15:59 ügye. Ugye, az előző ülésen Popgyákunik Péter a SZOVA igazgatóságának elnöke - Közgyűlés Szombathelyen 2010. October 28. 08:41 döntöttek arról, hogy visszavásárolják, azért ott még várható némi vita a jelenlegi tulajdonosokkal. De most a közgyűlés azt vizsgálgatja, mire is használhatják majd a területet. Nincs sok választási lehetőség, csak annyi, hogy lezúzalékolják és fizetőparkolónak használják. Vagy kiépítik a csapadékvíz-elvezetést, a közvilágítást, leaszfaltozzák, ebben az esetben is fizetőparkoló lesz. Vagy újra meghirdetik eladásra azzal, hogy a vevőnek parkolóházat kell építenie.

Tárgyalják a Gagarin u. 24. sz. épület sorsát, amely Jordán-villaként ment át a köztudatba, erről is beszámoltunk Mi lesz veled "Jordán Villa"? 2010. November 22. 11:02 , nem is olyan régen.

Megalakítják az önkormányzati tulajdonú parkfenntartó céget Új cég gondozná a parkokat Szombathelyen - Megtakarítás vagy jó munkahelyek barátoknak? 2010. June 30. 14:17 , erről is folyt a vita rendesen korábban, végül októberben döntötték el Popgyákunik Péter a SZOVA igazgatóságának elnöke - Közgyűlés Szombathelyen 2010. October 28. 08:41 , hogy így lesz. Most pedig magára az aktusra is sor kerül, a cég alaptőkéje 10 millió lesz, ehhez az önkormányzat ad még 40 milliós tagi kölcsönt. A jövő évben pedig 260 milliót kap majd a cég azért, hogy el tudja látni a feladatait.

Főszerkesztői, igazgatói kinevezések

Aztán foglalkoznak a városi tévével is, létrehozzák a főszerkesztői posztot, aki az igazgató általános és szakmai helyettese lesz. Érdekes pontja a dolognak, hogy az igazgató csak abban az esetben bírálhatja a főszerkesztő által elkészített anyagokat, ha az sérti a személyiségi jogokat, az üzleti titkot, az önkormányzati érdekeket és a sajtóra vonatkozó helyi és országos jogszabályt.

És törlik a tévé SZMSZ-éből az ún. Konszenzus Bizottságot, amely eddig gyakorlatilag irányította és ellenőrizte a városi média működését. Úgy tűnik, mindezekért a jövőben az új főszerkesztő lesz a felelős.

A zárt ülésen aztán új vezetőt neveznek majd ki. Vagyis a Savaria Rehab Team ügyvezetőjét, az új parkfenntartási cég vezetőit, az Iseumot működtető régészeti műhely vezetőjét, és a városi tévé fentebb már részletezett feladatú főszerkesztőjét. És javaslatot tesznek a Szombathelyi Képtár, valamint a Megyei Művelődési és Ifjúsági Központ igazgatói posztjára. Utóbbi kettő a megyei önkormányzattal közös fenntartású, úgyhogy a megyei közgyűlés jóváhagyására is szükség lesz.

A szombathelyi közgyűlés ülése csütörtökön 10 órakor kezdődik a városháza nagytermében.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Kapcsolódó cikkeink

Mi lesz veled "Jordán Villa"?

Közel 100 millióért újították fel néhány éve Szombathelyen a Gagarin u. 24-es épületet. Ide költözött bérlőként a színházigazgató Jordán Tamás és családja. Ám a hatalmas ház egy ideje üresen áll.

Nem lesz központi kórház a Markusovszky – Elkezdődött a hanyatlás? (Frissítve)

Szombathely egészségügyének mélypontja – fogalmaztak a szocialisták, akik négy követelésüket osztották meg a sajtóval. Például azt, hogy a kórházban emeljék meg húsz százalékkal a fizetéseket.

Miért ment több tízmillió a Falco kosarasainak pénzéből egy ügyvédi irodának?

Egy feljelentésben azt állítják, hogy dr. Popgyákunik Péter ügyvéd cégének számlájára jogtalanul utaltak 23 millió forintot a Falco kosárlabdacsapatának számlájáról. A rendőrség elrendelte a nyomozást.

Tilosban a várólista, a bérlakásokra pályázni kell

A fizetésképtelenné váltak megúszhatják a kilakoltatást, ha együttműködnek, és például iskoláztatják a gyerekeket - akkor szociális szállást igényelhetnek. - Az új szombathelyi lakásrendeletről.

Nincs döntés a kisebb utak felújításáról? – Vita a parlamentben

A vasi alsóbbrendű utak felújításának elmaradását kérték számon a kormányon. A szakállamtitkár szerint nem állítottak le útfelújítást, különben is az előző kormány a hibás.

Derüljön ki az igazság! - Szocialisták az "ablakcsere-mizériáról"

A szombathelyi szocialisták ki akarják deríteni, jó, vagy használt nyilászárókat építettek be az önkormányzati intézményekbe...

Popgyákunik Péter a SZOVA igazgatóságának elnöke - Közgyűlés Szombathelyen

A zárt ülésen választották meg elnöknek az ügyvédet. A vezérigazgató marad. Percről-perce követjük a közgyűlésen történteket.

Új cég gondozná a parkokat Szombathelyen - Megtakarítás vagy jó munkahelyek barátoknak?

A Fidesz új parkfenntartási és temetkezési céget akar létrehozni Szombathelyen, példaként Veszprémet említették. Utánanéztünk, Veszprémben a munka nagy részét alvállalkozókkal végeztetik el. Haszon nincs.

Elkezdődött a Kőszegi utcai parkolóház építése

A tulajdonos építi meg a szombathelyi belváros parkolóházát. Ezzel lezárultak a politikai viták, lényeg, hogy 264 új parkolóhelyet alakítanak ki.

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Közélet

Hirdetés