Szombathely legrosszabb állapotú kerékpárútjai: a Gyöngyösparti sétány, amiből sosem elég

Legalábbis olvasóink szerint. Volt, aki azt mondta, annyira rossz állapotban van az egész, hogy inkább kerüli, hiába idilli a környezet.

Úgy tűnik, ismét egy kifogyhatatlan témába nyúltunk, legalábbis olvasóink szerint, akik folyamatosan bombázzák szerkesztőségünket, hogy szerintük melyik út érdemelné ki a „Szombathely legrosszabb állapotú kerékpárútja” címet.

Sorozatunk mostani részében egy sokak által javasolt útszakaszt mutatunk be, egy igazán idilli környezetben.

Szombathely talán legszebb útszakasza lehetne a Gyöngyösparti sétány mellett húzódó kerékpárút, hiszen a biciklizők mellett csordogál a Gyöngyös-patak.

A valóság viszont nem ilyen idilli.

Ahogy rákanyarodik a kedves kerékpáros a Zrínyi utca végén az útra, rögtön kellemetlenségek érhetik. Az út ugyanis annyira rossz, hogy igazi kihívást jelent kerülgetni a nagyobbnál nagyobb gödröket, kátyúkat.

Legrosszabb bicikliutak Szombathelyen
Kerülgetni kell a gödröket és a kátyúkat
Pataki Gergely

És ha valakinek ez önmagában még kevés, néhány méterrel arrébb ott a híd alatti aluljáró, aminek a Fő tér felé vezető része felfelé annyira meredek, hogy egy jó nagy lendülettel sem képes a kerékpáros egyszerre feltekerni rajta.

Legrosszabb bicikliutak Szombathelyen
Annyira meredek a felfele vezető rész, hogy egy kerékpáros sem tud feltkerni rajta lendületből
Pataki Gergely

Hogy ez szándékosan ilyen-e már hosszú ideje, azt nem tudjuk, azt viszont igen, hogy ez nagy gondot okoz az itt tekerő kerékpárosoknak.

„Inkább kerülöm”

A Gyöngyösparti sétány egyébként visszatérő szereplője cikksorozatunknak. Írtunk mi már a Sportház mögötti részről Ha nagyon bátornak érzi magát, tekerjen végig a szombathelyi Sportház mögött 2023. July 17. 06:57 és arról is, hogy a sétány egy részét oszlopokkal választották Keressük meg együtt Szombathely legrosszabb állapotú kerékpárútjait! 2023. July 07. 07:06 szét. Állítólag azért, hogy ne parkoljanak oda autók, viszont így a kerékpárosoknak sikerült kellemetlenséget okozni, hiszen ha valaki nekimegy a fémcsöveknek, nemcsak balesetet szenved, de a felfestés miatt szabálytalanságot is elkövet.

A Gyöngyösparti sétány kreatívan kivitelezett bicikliútja, közepén egy oszloppal
Mészáros D. Zsolt

Talán ezért az sem véletlen, hogy amikor egyik ismerősömet kérdeztem arról, szerinte melyik a legrosszabb állapotú szombathelyi kerékpárút, rögtön rávágta,

„Ha lehet, a Gyöngyösparti sétányt mindenképp kerülöm.”

Így aztán nem véletlen, hogy immáron az idilli környezetben lévő, de nagyon rossz állapotban lévő sétány harmadik, külön részét is jelöljük a „Szombathely legrosszabb állapotú kerékpárútja” címre.

Zajlik a verseny

Ahogy azt már többször is elmondtuk, a győztesről olvasóink döntenek. Sorozatunk végén indítunk egy szavazást, ahol Önök döntenek arról, hogy a bemutatott utak közül melyik a legrosszabb, és melyik a legkreatívabban kivitelezett útszakasz. A győztes pedig jutalmat kap.

Ha van Önnek is „kedvenc”, rossz állapotban lévő kerékpárútja Szombathelyen, írja meg nekünk a cikk alatt kommentben, vagy írja meg a jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu címre!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem