Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

6 millióért újítanak fel járdát a szombathelyi Rohonci úton, de nem mindenki elégedett

Egy lakó több dolgot is kifogásol, mi pedig rákérdeztünk.

A járdafelújítás alapjáraton jó dolog, főleg, ha egy nagyobb lakóközösség érdekeit szolgálja – gondolhatnánk. Viszont nem mindig ilyen egyszerű a történet, gyakran előfordul, hogy nem mindenki üdvözli ezeket a munkálatokat ilyen-olyan okokból kifolyólag.

Ez történt most Szombathelyen is, ahol épp a Rohonci út egyik tömbjénél újít fel járdát az önkormányzat megbízásából a SZOVA. Az egyik lakó viszont több dolgot is kifogásol, melyeket meg is osztott velünk.

Olvasó

„Érdemes lenne ellátogatni a Rohonci 21-27. közötti útszakaszhoz. Ha szemügyre veszik, akkor hiányos táblákat látnak, nem beszélve arról, hogy a lakókat senki nem értesítette a munkálatokról. Mint arról sem, hogy ha az erkély határozza meg a közterületet, akkor miért a lakók fizetik a felújítási alapból a bekötő utat? A területet hiányosan, vagyis nem kerítették el. Ki a felelős, ha valakit baleset ér?” – írta hétvégén egy felháborodott olvasónk, aki néhány fotót is mellékelt leveléhez.

Olvasó

Olvasónk azt is leírta, hogy a SZOVA a kivitelező, így panaszát továbbítottuk a társaságnak és a hivatalos állásfoglalás mellett kértünk tájékoztatást a munkálatokról is. Mivel azonban önkormányzati cégről van szó, ők továbbirányítottak minket az önkormányzathoz, ahonnan aztán néhány nap múlva jött is a válasz.

Olvasó

A városházáról azt írták, hogy az önkormányzat megrendelésére újít fel és épít járdát a Rohonci 21-27. épülettömbje körül, L-alakban a SZOVA. A cég azt állítja, hogy a munkaterület a munkavédelmi előírásoknak megfelelően lett kitáblázva, a munkálatok megkezdése előtt pedig időben tájékoztatták az érintett lakásszövetkezetet is.

Olvasó

A beruházásra egyébként csaknem 6 millió forintot fordít az önkormányzat. Azt is elárulták, hogy a járdáról lecsatlakozó belépők a társasházhoz tartoznak, ezeknek az újjáépítéséről pedig egyeztetett a társasházkezelő és a lakásszövetkezet is a lakókkal.

Úgy tudjuk, ennek a résznek a felújítása lakásonként 3000 ezer forint, amit a lakóknak kell kifizetniük, de a többségének nem is volt ez ellenére.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra