Szombathelyen is csökken a szennyvíz koronavírus koncentrációja

Igaz, még így is magas az érték.

Az országos átlagot tekintve csökkenésnek indult a szennyvizek SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja - közölte szerda délelőtt a Nemzeti Népegészségügyi Központ. A vizsgált városok közül egyedül Salgótarján esetében figyelhető meg emelkedő tendencia, ellenben

csökkenés mérhető Budapest északi és központi szennyvíztisztítójának mintájában, valamint Szegeden, Székesfehérváron, Szolnokon, Szombathelyen és Zalaegerszegen.

A többi településen a tendencia stagnáló. A SARS-CoV-2 örökítőanyag koncentrációja 21 mintavételi helyen az emelkedett, míg egy településen (Zalaegerszegen) a mérsékelt kategóriába sorolható.

Koronavírus a szennyvízben, 34. hét
NNK
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19