Szombathelyen van üzemanyag, de érdekes módon, sorozatban hibásodnak meg a kútfejek

Az biztos, hogy furcsa helyzet van.

Szinte lehetetlen tisztán látni üzemanyagügyben Magyarországon.

Néhány nappal ezelőtt a Független Benzinkutak Szövetségének elnöke meglehetősen pesszimistán nyilatkozott Egyre gyakoribb az üzemanyaghiány Magyarországon, jönni fognak a pánikvásárlások June 29. 20:58 az RTL klubnak

Egri Gábor szerint a helyzet tovább fog romlani, az első aratások elindulásával és a nyaralások növekvő számával július-augusztus környékén lehet az üzemanyag-felhasználás csúcsidőszaka.

Jelenleg csak a százhalombattai finomító termel Magyarországra üzemanyagot, a kis kutaknál 5 és 20 liter között, a nagy hálózatoknál 20 és 50 literben maximálták a napi kiadást, az állami tartalékok pedig fogynak.

Pánik nincs, egyedül az elkerülő úton lévő MOL-kútnál volt kisebb sor. Itt minden működött rendesen.
Mészáros D. Zsolt

Drasztikusabb korlátozó intézkedések bevezetésére a következő hetekben nem kell számítani, de ha egy-egy kút kifogy az üzemanyagból egy kisebb városban, pánikvásárlás állhat elő, ami a jövőben egyre gyakoribb jelenség lehet.

Lapunk pénteken reggel hét benzinkutat látogatott meg Szombathelyen, de pániknak nyomát sem láttunk, és a kínálat is teljes volt.

Kivétel a Zanati úti és a Kiskar utcai Shell-benzinkutak voltak, ahol egyetlen kútfejnél sem volt a szabvány 95-ös benzin. A közeli kutaknál minden volt, így komoly problémáról nem beszélhetünk, de korábban azért ez elképzelhetetlen lett volna.

Hogy valami nincs rendben, ezt onnan is lehet tudni, hogy sorozatban romlanak el a kútfejek. Legalábbis ezt mondják a kutasok.

Az ÖMV- és MOL-kutaknál is találkoztunk szép számmal üzemen kívüli fejekkel.

Maradjunk annyiban, hogy nehéz elképzelni, hogy valami ragályos betegség okozza a technikai problémát.

De – ahogy említettük – pánik nincs, sőt sorok sem igazán. Egyedül az északi elkerülőn lévő MOL-kútnál kellett kicsit várakozni az autóknak, de ez „békeidőben” is hasonló volt.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság