Szombathelyi sikerek a brnói robotikaversenyen

130 csapat volt ott, Magyarországot csak Szombathely képviselte. Nem is akárhogy.

Szombathelyi diákok vettek részt pénteken a csehországi Brnóban megrendezett Robotiáda robotikaversenyen - közölte lapunkkal a csapat egyik felkészítője.

Nélküled nem megy: támogasd a Nyugat.hu-t adód 1 százalékával! Neked csak pár kattintás, hogy továbbra is a téged érintő dolgokról tudósíthassunk.

Nyugat Média és Világháló Egyesület, adószám: 18889332-2-18
Ide kattintva érheted el kitöltési útmutatónkat!

A tanulók egy része már többször megmérettetett ezen a nemzetközi eseményen, ahol az idei évben cseh, szlovák, ukrán és lengyel társaikkal küzdöttek a dobogós helyekért. Hazánkat csak a szombathelyiek képviselték.

Több mint 130 csapat versenyzői hat kihívásban mérték össze tudásukat, kreativitásukat. A versenyzőknek a saját maguk által épített és programozott robotokkal meghatározott feladatot kellett végrehajtaniuk minél rövidebb idő alatt.

A Dirty Blocks csapat
Olvasó

A Future Generation Club Dirty Blocks (Vincze Bence - Horváth Mihály) és a CROM Club Pixel team (Ihász Zénó - Maczkó Márk), Smart Bro (Repcsényi Dóra - Repcsényi Zoltán) nevű csapatok egymástól függetlenül készültek a versenyre.

A Dirty Blocks (Vincze Bence - Horváth Mihály) csapat két kategóriában indult:

 • A Line following/Gyorsasági vonalkövetés kategóriában 25,1 s alatt száguldott végig a szombathelyi robot a kacskaringós pályán. Ez az idő a fiúknak első helyezést hozott.
 • A Bear rescue/ Macikeresés feladatot 26 másodperc alatt sikerült teljesíteni, így a csapat ebben a kategóriában a dobogó második fokára állhatott. Ezt a kihívást 21 csapat vállalta.
 • A Pixel Team (Ihász Zénó - Maczkó Márk) csapat a Drag racing/Gyorsulási kategóriában negyedik helyezéssel zárta a versenyt az induló 60 csapat közül.

  A Smart Bro (Repcsényi Dóra - Repcsényi Zoltán) csapat szintén a Line following/Gyorsasági vonalkövetés kategóriában indult és a 85 csapatból álló mezőny első felében végzett.

  Szombathelyi versenyzők
  Olvasó

  A kiváló eredményekhez hozzájárult a klubok felnőtt tagjainak önzetlen munkája, a tehetségfejlesztés melletti elkötelezettségük is.

  Gratulálunk a diákoknak és felkészítőiknek!

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Tech