Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A szombathelyi üzletek már készülnek a négyzetméter alapú vásárlói jelenlétre

Nem minden bolt jár jól.

Ahogy azt minden valamirevaló média megírta, néhány nap múlva ismét új szabályok lépnek életbe Magyarországon.

Habár Európában még mindig országunk számít a járvány egyik gócpontjának, az előrehaladt oltási program – és minden bizonnyal a közhangulat nyomása – miatt a kormány bejelentette, 2,5 millió oltás után azonnal könnyítések lesznek.

Ezek közül talán a legfontosabb, hogy megnyithatnak a most még zárva lévő üzletek, de be kell tartaniuk azt a szabályt, amely 10 négyzetméterenként egy vásárlót engedélyez.

Ez a legtöbb bolt esetében nem okoz gondot, hiszen sok kiskereskedő eddig sem értette, hogy miért nekik kell zárva lenniük, amikor korábban is jellemzően 1-2 vásárló tartózkodott az eladótérben, miközben a barkácsáruházakban vagy a hipermarketekben tömegjelenetek zajlottak.

Most napokon belül azonban új fejezet jön.

A kocsik és a kosarak számának a korlátozásával elég jól kontrollálható a létszám.
Pixabay.com

Lapunk tudósítóját kedden reggel az egyik szombathelyi drogériában a bejáratnál nagy határozottsággal egy kosár elvételére buzdította a biztonsági őr, akit az sem hatotta meg, hogy kollégánk közölte: nem feltétlenül akar vásárolni a boltban.

„Már készülünk a négyzetméter alapú előírásra, már most is csak annyi kosár van, amennyi vásárlót majd beengedhetünk. Akinek nem jut, az az épületen kívül várakozik majd” – magyarázta az őr, rávilágítva, hogy az önkiszolgáló üzletekben ezzel a kosármódszerrel valóban elég könnyen kilogisztikázható a maximális vásárlói létszám.

Mindez azt is jelenti, hogy nem minden üzlettípus jár jól a változással, hiszen a szakemberek szerint lesznek olyan élelmiszerboltok és drogériák, ahol csúcsidőben sorok alakulnak majd ki.

Az persze más kérdés, hogy a gyakorlatban hogyan tudják majd az ellenőrök megszámolni a vásárlókat egy Metróban vagy Intersparban.

A fodrászok, kozmetikusok és egyéb szolgáltatók korlátozások nélkül kinyithatnak, de az éttermek maradnak elviteles üzemmódban.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19

Tovább az oldalra