Itt a vége a SZOVA feljelentésnek?

Információnk szerint a rendőrség lezárta a nyomozást a SZOVA vezérigazgatója által tett feljelentés ügyében.

A hírt a rendőrség még nem erősítette meg, holnapra ígérnek tájékoztatást. De ha a rendőrség valóban lezárta a nyomozást, és nem adja tovább az ügyet az ügyészségnek, annak komoly következményei lehetnek.

Évekig tartott az ügy

A SZOVA vezérigazgatója által tett rendőrségi feljelentésről többször beszámoltunk Önállósította magát a SZOVA vezérigazgatója? 2012. February 28. 14:09 , Németh Gábor azért fordult a rendőrséghez, mert szerinte az önkormányzati vagyonkezelő előző vezetése túl sokat fizetett az ipartelepítési célból megvásárolt területekért.

Az ügyben több értékbecslés is született, a vita évekig tartott. Mint megírtuk Megbukik a SZOVA vezérigazgatójának feljelentése? 2012. March 29. 13:33 , a bíróság által kirendelt igazságügyi szakértő jelentése végül az eredeti értékbecslést, és a kifizetett vételárat támasztotta alá.

Következményei lesznek?

Az ügy pikantériája, hogy a SZOVA akkori vezetését az előző városi közgyűlés utasította a területek megvételére, és csupán Molnár Miklós (Pro Savaria) tartózkodott a szavazásnál, a többiek igennel voksoltak. Így a vezérigazgató – ha nem is nyíltan – de megvádolta a városi képviselők jelentős részét is.

A legutóbbi közgyűlésen Hosszú menet volt - a közgyűlésről blogolunk 2012. March 29. 09:16 az MSZP-SZTKE frakció vezetője, Czeglédy Csaba ki is jelentette, hogy ha a rendőrség elutasítja a feljelentést, akkor rendkívüli közgyűlést kell összehívni az ügyben.

Holnap többet tudunk majd.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Kapcsolódó cikkeink

Megbukik a SZOVA vezérigazgatójának feljelentése?

Az igazságügyi szakértő szerint reális áron vették meg az ipari célú ingatlanokat. A városi közgyűlésen foglalkoznak majd az üggyel.

Hosszú menet volt - a közgyűlésről blogolunk

Kevés politikai vita, sok szakmai munka. Sok kicsi, de fontos ügyről döntöttek a képviselők, azért néha kieresztették az oroszlánkarmokat is.

Befuccsolhat a szombathelyi bioerőmű építése?

A SZOVA vezérigazgatója manipulálja a telekárat, hogy alátámassza korábbi rendőrségi feljelentését? Így egyre távolabbra kerül a megegyezés.

Önállósította magát a SZOVA vezérigazgatója?

Kérdéses, Németh Gábor kapott-e felhatalmazást arra, hogy tárgyaljon a szombathelyi ipari területek korábbi tulajdonosaival az ingatlanok visszavásárlásáról.

Miért akarja visszavásároltatni Szombathely az ipari területeit?

Az ügyben feljelentés, és számtalan értékbecslés is született. De miért?

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Közélet