Megkérdeztük a szombathelyieket, legalizálnák-e a marihuánát?

A Nyugat.hu újságíró tanfolyamának diákjai készítettek riportot a szombathelyi Fő téren.

Támogatná Ön a marihuána fogyasztásának legalizálását? Ezt a kérdést tettük fel a szombathelyieknek.

Az egyik péntek délután mentek ki a fiatalok a Fő térre.

YoCoJoin utca embere
Az elszánt csapat
Mészáros D. Zsolt

A diákok egymásnak adták a mikrofont, mindenki kérdezett, aki szeretett volna és az operatőri munkát is kipróbálhatták.

YoCoJoin utca embere
Kattintson a további képekért!
Mészáros D. Zsolt

Nézzétek meg a végeredményt:

Zacher Gábornak is van véleménye a marihuána legalizálásáról

Április 1-jétől szigorú szabályok mellett legális a kannabiszfogyasztás Németországban, Magyarország még nagyon távol van ettől. Zacher Gábor toxikológus korábban azt nyilatkozta az RTL reggeli műsorában, hogy első lépésként orvosi felhasználásra kellene engedélyezni a marihuánát. Szerinte megfelelő indikációban jól használható, de ez nem azt jelenti, hogy mindenre jó.

A szakember második lépésként a marihuána dekriminalizálását tartja fontosnak, miután Magyarországon az évi nyolcezer kábítószeres ügynek a fele ezzel kapcsolatos, melyek közül nagyon sok csak arról szól, hogy valaki zsebében találnak egy minimális mennyiséget belőle. A dekriminalizálásnál ezt kivonnák a bűncselekménynek nyilvánított tevékenységek köréből.

Zacher Gábor azt is mondta, nem igaz, hogy a marihuána kapudrog lenne, de hangsúlyozta azt is, hogy persze megvannak a veszélyei.

A toxikológus szerint ez a kérdés Magyarországon jelentősen túl van hájpolva, komolyabb probléma, hogy egyre fiatalabbak nyúlnak veszélyes szerekhez például a kristályhoz, valamint egyre magasabb az öngyilkosok száma a kiskorúak körében.

A cikk a fiatal újságírókat képző nemzetközi programunk ( Yocojoin) keretében született.

YocoJoin
EN Co funded
Ha többet szeretne megtudni a YoCoJoin kezdeményezésről, látogasson el a LinkedIn oldalunkra.
Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

YoCoJoin