Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni

A teljes intézményrendszer átfertőződött - derült ki a tanárok harmadik napja végzett teszteléséből.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Harmadik napja tart a tanárok tesztelése az országban, hivatalos adatokra csak az akció lezárása után lehet számítani, de a Pedagógusok Demokratikus Szakszervezete tájékoztatása szerint már jól látszik, hogy a legtöbb iskolában jelen van a koronavírus.

"A visszajelzésekből azt látjuk, az intézményrendszer meglehetősen átfertőződött, és nem látjuk, hogy kellő súllyal értékelnénk az eredményeket" - mondta a PDSZ munkatársa, Nagy Erzsébet a hvg-nek .

A járványügyi tájékoztató honlapon közzétett adatok szerint rendkívüli szünet 294 óvodás csoportban és 184 óvodában, és 105 általános iskolában volt, az iskolán kívül 521 osztály és 56 intézmény diákjai tanultak. Ez azt jelenti, hogy két nap alatt 48 óvodában és 34 iskolában kellett rendkívüli szünetet bevezetni.

A szakszervezethez beérkezett adatok alapján viszont vannak szerencsés iskolák is, ahol nem lett pozitív eredmény.

Pozitív tesztekről Abaligeten, Győrbe, Szigetszentmiklóson, Mozsgón, Pécsen, Mezőhegyesen, Székesfehérváron és természetesen Budapesten is érkeztek hírek, jellemzően egy-két esetről van szó.

A Szombathelyi Tankerületi Központnak elküldtük kérdéseinket, amint választ kapunk, azt természetesen közöljük.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Covid 19

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra