Eddig: 352 020 / 3 000 000 Ft, 20 támogató. Még11nap.
Légy része az igazságnak!

Teljesen összezuhant a földgáz ára a világpiacon

Már jóval olcsóbb, mint az ukrán háború kitörésekor.

Az európai földgáz megawattonkénti ára jelenleg valahol 48 euró körül van, és továbbra is lefelé mozog.

Hírek, vélemények, tudás.
Támogasd a Nyugat.hu-t!
Támogatom

Gyakorlatilag három hónapja egyfolytában csökken az ár, és már csak töredéke a tavaly augusztusi 340 eurós csúcsnak. Utoljára 2021. szeptember elején lehetett ennyiért gázt venni.

Tradingeconomics.com

A Tradingeconomics.com azt írja, a tárolók töltöttsége 62 százalék, ami felette van az 54 százalékos tízéves átlagnak. Ez főként az USA-ból érkező cseppfolyós gáznak (NLG) köszönhető. Az alacsony árhoz hozzájárul az is, hogy Európában az idei tél enyhe volt, és a közeljövőben nem is várható különösen hideg.

A szakportál figyelmeztet, hogy az európai energiaválságnak még nincs vége, hiszen a kontinensnek fel kell készülnie a következő télre is.

A csökkenő gázár viszont nemcsak a lakosság, hanem az ipar számára is kedvező.

Magyarországon tavaly július közepén, a gázár tetőzésekor jelentették be, Energia-veszélyhelyzetet hirdet a kormány: nem mindenkire vonatkozik majd a rezsicsökkentés 2022. July 13. 15:52 hogy a lakossági energiát csak az átlagfogyasztásig támogatja a kormány, afelett piaci árat kell fizetni. Ez utóbbi viszont azóta változatlan, és a közelmúltban jelentette be a kormány, hogy április 30-ig nem is lesz változás.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva . Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Gazdaság

Tovább az oldalra