A Szombathely és Kőszeg közötti 2x2 sávos út tervezésére írtak ki tendert

Előbb-utóbb egyszer az építésére is sor kerül.

Az M87-es gyorsforgalmi út Szombathely és Kőszeg közötti szakaszának tervezési feladataira jelent meg nyílt tenderfelhívás.

Az út a jelenlegi adatok alapján osztott pályás, 2x2 sávosként, a pályák között fizikai elválasztással épülhet meg. A 13,58 kilométer hosszú Szombathely-Kőszeg szakasz mellett a tervező feladata a Kőszeg keleti elkerülő 2x1 sávos szakaszának megtervezése is.

A beadási határidő május 19.

Ez a fotó csak illusztráció, és egy darabig nem is lesz már
Tánczos Mihály

Ahogy arról lapunk is beszámolt Még csak a tervezőjét keresik a Szombathely-Kőszeg 2x2 sávos útnak, de legalább tudjuk a részleteket. 2020. January 10. 16:22 , a Nemzeti Infrastruktúra Fejlesztő Zártkörűen Működő Részvénytársaság (NIF) az említett út e ngedélyes terveinek elkészítésére 2020 elején írt ki közbeszerzést.

Akkor azt írtuk, hogy az út építése egyelőre ködbe vész. Ez most is igaz, de egy lépéssel előrébb vagyunk.

A mostani nyílt tenderkiírás alapján a tervező feladata a Szombathely-Kőszeg, valamint a Kőszeg - magyar-osztrák országhatár közötti új országos közúti kapcsolat teljes körű kiviteli terveinek elkészítése a rendelkezésre álló - környezetvédelmi, út- és hídépítési, magasépítési és vízjogi létesítési - engedélyek alapján, valamint a meglévő engedélyek szükség szerinti módosítása, a közmű engedélyek megszerzése, az engedélyezési eljárásokban való közreműködés.

Így talán könnyebben érthető
TM/Nyugat.hu

Mit lehet tudni az új nyomvonalon létesülő Szombathely-Kőszeg gyorsforgalmi útról?

 • A nyomvonal a 4+500 km kezdőszelvényben csatlakozik a Szombathely északkeleti elkerülő szakaszhoz Indul az új szombathelyi körgyűrű-szakasz terveztetése 2020. January 03. 08:17 .
 • A nyomvonal a tervezett Söptei úti új különszintű csomóponttól indulva 2x2 sávos, fizikai elválasztással rendelkező főútként északról kerüli el a Szombathelyi repülőteret
 • A nyomvonal északról kerüli el Gyöngyösfalu, Lukácsháza, Kőszegfalva és Kőszeg a településeket Kőszeg-centrum csomópontig.
 • Az egybefüggő szakasz hossza 14,0 kilométer
 • A nyomvonalon a települések megközelítése érdekében 3 különszintű csomópontot építenek:

 • 1. csomópont: Gyöngyösfalu csomópont (új bekötéssel a település felé),
  2. csomópont: Lukácsházai csomópont (87 sz. közúti folyosó - 8641 j. ök. út),
  3. csomópont: Kőszeg - Centrum csomópont (87 sz. közúti folyosó - 8627 j. ök. út)
 • Épül egy darab szintbeli csomópont is Kőszeg északi részén, mely csomóponttal csatlakozik a jelenleg építés alatt lévő 87. számú főút Kőszeg (HU) - Rattersdorf (Rőtfalva AT) országhatár közötti szakaszhoz.

 • A nyomvonalon két különszintű átvezetés is lesz: egy mezőgazdasági földút átvezetése Lukácsháza térségében, valamint a 8636 j. ök. út különszintű átvezetése (87 sz. közúti folyosó - 8636 j. ök. út).
 • A pályázat részleteit itt tanulmányozhatja.

  A történethez hozzátartozik, hogy sokkal gyorsabban történnek a dolgok az M87-eshez csatlakozó új szombathelyi elkerülő építésén, ahol már az első kapavágások is megtörténtek Valami elindult: megvolt az első kapavágás az új szombathelyi elkerülőnél 2021. November 26. 16:05 a múlt év novemberében.

  Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt , vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: jelentem_KUKAC_nyugat_PONT_hu

  Kapcsolódó cikkeink

  Valami elindult: megvolt az első kapavágás az új szombathelyi elkerülőnél

  Eshet eső, fújhat szél, ha megjelennek a munkagépek, össze kell hívni a sajtót.

  Hozzászólások

  A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

  A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

  Gazdaság