Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

A tiltás ellenére nyitva volt egy szombathelyi szolárium, fél évre be is zárták

Egy embert pedig megbüntettek.

A minap olyan híreket hallottunk, hogy a jelenleg is érvényben lévő tiltások és korlátozások ellenére nyitva volt egy oladi szolárium. Úgy tudjuk, hogy egy bejelentés kapcsán aztán hétvégén megjelentek a rendőrök, és nem csak az üzlet tulajdonosát, hanem az ott levő vendégeket is megbüntették, illetve hosszú időre bezáratták a helyet.

Illusztráció
Pixabay.com

A hír kapcsán megkerestük a Vas Megyei Rendőr-főkapitányságot, ahol megerősítették értesüléseinket.

Cser Zsófia megbízott sajtóreferens közölte: március 14-én, vasárnap a kormányrendeletben meghatározott

kötelezettségek megszegése miatt 6 hónapra bezártak egy üzletet

és szabálysértési eljárást is kezdeményeztek. Mindemellett pedig egy személlyel szemben helyszíni bírságot is kiszabtak.

Frissítés

A cikk megjelenés után felhívott minket annak tulajdonosa, és közölte, hogy az írás nem teljesen fedi a valóságot.

Elmondása szerint az történt, hogy az üzletet szabályosan bezárták, úgy, ahogy az első hullám alatt is, és ez ki is volt rá írva dátumokkal (március 8-tól 22-ig), az „Open” világító táblát is lekapcsolták. Mindezt a rendőrség is lefotózta, levideózta és szerepel a jegyzőkönyvben is.

A félreértést az okozta, hogy egy hölgy, aki nem is szombathelyi, arra sétált és megnyomta az automata szolárium ajtaját, így az kinyílt.

Valaki ezt látta, és kihívta a rendőröket, akik 50 ezer forintra megbüntették a hölgyet, majd órákat vizsgálgatták, hogy mi történt.

A tulajdonos hivatalosan még nem értesült a döntésről és a büntetésről, de ha valóban 6 hónapra be kell zárniuk, azt igazságtalannak tartja, és ügyvédhez fordult az eset kapcsán.

Frissítés 2.

Az üzlet tulajdonosától kapott információ szerint az érintett szolárium április 13-tól normál nyitvatartással ismét működik.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Jelentem

Tovább az oldalra