Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Tíz napja nincs gáz egy szombathelyi társasházban

Olvasónk pedig tehetetlenül várja, hogy újra legyen.
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Levelet kaptunk egy olvasónktól, amit változatlan formában közlünk.

"Tisztelt Nyugat.hu szerkesztőség!

Nem zavarnám önöket egy egyszerű földgáz kimaradás ügyében, de 10(!) napja szünetel a gázszolgáltatás a Bem Lakásszövetkezet kezelésében álló Váci Mihály utca 44.számú társasházban.

Több kisgyerek is lakik a társasházban (köztük a családomban, ráadásul várandós a feleségem is) és mondanom sem kell, milyen kellemetlenségeket okoz ebben az időszakban a gázszolgáltatás hiánya.

Többen jeleztük a házból a szolgáltató felé és a Lakásszövetkezet felé is a problémát, ígérgetés és ingerült válaszok érkeztek csak, azóta sem történt semmi.

Mellékelem a panaszlevelem, amit a szolgáltatóknak küldtem, hogy pontosan tudják a részleteket is:"

Tisztelt Szolgáltató!

Röviden a problémám: 2020. 11. 18. óta nincs gázszolgáltatás a lakásunkban és a lakóházunkban.

Bővebben:

2020. 11. 18-án a szolgáltató hirdetménye alapján reggel 9 és 12 óra között otthon kellett tartózkodni a gáztűzhelyek elavult bekötésének javítása miatt.

Időközben kiderült, hogy a lakóépület bekötésénél gázszivárgást találtak, ezért haladéktalanul el kellett végezni a szivárgás megszüntetését, ami a következő napon meg is történt. Illetve úgy tűnt, hogy megtörtént, mert a munkagépek elvonultak, és új föld feletti csatlakozót telepítettek. Két munkás két napig még dolgozott az alagsorban, aztán elmentek.

Ettől az időponttól fogva semmilyen értesítést nem kaptunk arról, hogy mikor áll helyre a gázszolgáltatás, illetve mi a teendőnk.

Szomszédainkkal való megbeszélés alapján várható volt, hogy 2020. 11. 25.-én jön valaki a szolgáltatótól és történik valami, de hivatalos értesítés továbbra sem érkezett. Végül 2020. 11. 25.-én délután 15:30-kor csengetett egy munkatársuk és kérte, hogy zárjuk el a gáz főelzáró csapot, mert nyomáspróba lesz, és tartózkodjunk még kb.30 percet a lakásban mert majd újból el kell zárni a főcsapot.

Azóta semmi sem történt és a gázszolgáltatás szünetel immár10(!) napja!

A családomban várandós feleségemmel és 2 és fél éves kisfiammal igencsak várjuk a szolgáltatás helyreállítását, mert gáztűzhellyel rendelkezünk és a főzés-nem részletezem-elég problémás a mostani járványhelyzet miatt is.

Tisztelettel:

Tompa Dávid

Zárásként annyit: hétvége lévén senki illetékest nem tudtunk elérni, így megnyugtató befejezés sincs. Hétfőn azonban utána járunk a titokzatos esetnek, s amint többet tudunk, arról is beszámolunk.

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu
Hirdetés
Hirdetés

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés
Hirdetés

Jelentem

Hirdetés
Hirdetés
Tovább az oldalra