Weboldalunkon cookie-kat használunk, melyek célja, hogy teljesebb szolgáltatást nyújtsunk látogatóink részére. További információ

Tizenegy alkalmazott lett pozitív az egyik burgenlandi kórházban

Az általános sebészeti osztályt be is kellett zárni.

Kedden bezártak egy osztályt a felsőpulyai (Oberpullendorf) kórházban. Egy COVID-fertőzött beteg után tizenegy alkalmazott tesztje lett pozitív. A Burgenländische Krankenanstalten Ges.mbH (KRAGES) szóvivője arról tájékoztatta az APA-t, hogy a műtéteket és beavatkozásokat csökkentett mértékben tudják folytatni. A 23 ágyas zárt általános sebészeti osztály számára 20 ágy más osztályon áll rendelkezésre.

A koronavírussal fertőzött beteg megfertőzte három szobatársát. Öt nővér, egy köztisztviselő, két takarító személyzet és három orvos - összesen tizenegy kórházi alkalmazott szintén Corona-pozitív. A KRAGES szóvivője kijelentette, hogy minden intézkedést megtettek a működés csökkentett formában történő fenntartása érdekében.

A Kurier.at azt írja, a betegeket tájékoztatják, ha valami megváltozik a műtét időpontjában. A kórházban intézkedéseket hoztak annak biztosítására, hogy a zárt osztályon továbbra is rendelkezésre álljon a szükséges ágyak száma.

A négy koronapozitív beteget az izolációs osztályra helyezték át. Öt nemrégiben műtött beteg negatív tesztet adott, és egyelőre a kórházban maradnak. Az újonnan felvett betegeket az átszervezett osztályon helyezik el. Az akut eseteket azonnal operálják, a tervezhető műtéteknél a sürgősség alapján döntenek - mondta a KRAGES szóvivője.

Kedves Olvasó!
Kérjük, támogasd havonta rendszeresen a Nyugat.hu szerkesztőségének a munkáját! Mert veletek együtt tudjuk kideríteni, megírni, megmutatni, hogy mi történik körülöttünk.
Köszönjük!

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? Írja meg nekünk vagy küldjön róla fotót, akár névtelenül is facebook messengeren ide kattintva vagy emailben: jelentem@nyugat.hu

Covid 19

Tovább az oldalra