Több időt kapnak a kötelező oltásra a rendőrök

A beoltatlan rendőrök számát most sem ismerik.

Bár Orbán Viktor miniszterelnök tavaly szeptemberben arról beszélt, hogy nem tervezik a kötelező oltás bevezetését, október végén a kormány bejelentette, hogy az egészségügyi dolgozók után munkakörtől függetlenül az állami alkalmazottaktól is „elvárják” az oltást.

Jelen állás szerint például az egészségügyi dolgozók és a pedagógusok mellett kötelező a koronavírus elleni oltás a rendvédelmi dolgozók számára is, akiknél a kormány eredetileg 2022. január 31-t szabta meg határidőnek a vakcina első adagjának beadására.

Most három hónappal, április 30-ig kitolták a határidőt, amíg a rendvédelmi dolgozók felvehetik a koronavírus elleni vakcina első adagját. A beoltatlan rendőrök számát továbbra sem ismerik, így az állományban az oltatlanok aránya jelenleg lehet 5, 10, de akár 20 százalék is – írja az Index .

Látott valami érdekeset, izgalmasat, szokatlant? A szerkesztőségünkkel szeretne közölni valamit? Írja meg nekünk, vagy küldjön róla fotót. Akár névtelenül, titkosított üzenetküldő rendszerünkön keresztül itt, vagy facebook messengeren ide kattintva. Esetleg emailben, itt: [email protected]

Hozzászólások

A cikkekhez csak regisztrált felhasználóink szólhatnak hozzá. Kérjük, jelentkezzen be, vagy ha még nem tette, regisztráljon.

A szerkesztőség fenntartja magának a jogot, hogy a cikkekhez nem kapcsolódó kommenteket moderálja, törölje. A részletes moderálási szabályokért ide kattintson!

Covid 19